Urheiluhieronta Turku – Palauttavaa hierontaa jokaiselle

Varaa aika

Varaa aika Ollille Yliopistonkadulle
Etusivu » Palvelut » Hieronta » Urheiluhieronta Turku – Palauttavaa hierontaa jokaiselle

Urheiluhieronta auttaa lievittämään kiputiloja sekä nopeuttamaan lihaksiston palautumista. Hierontatekniikalla on kuitenkin välillä hieman vääristynyt maine, jota voi edesauttaa hieman harhaanjohtava nimi. Urheiluhieronta ei nimittäin ole vain huippu-urheilijoille, vaan tämä tehokas hieronnan muoto voi sopia hyvinkin monenlaisille liikkujille ja lihaskivuista kärsiville. Alta löydätkin kattavasti tietoja siitä, mistä urheiluhieronnassa on oikein kysymys, kuka hieronnasta voi hyötyä ja miten.

CryoStudio tarjoaa urheiluhierontaa Turun keskustassa kattavasti ja meiltä voit varata hieronnan erilaisiin tarpeisiin, sillä tarjoamme urheiluhierontaa aina 30 minuutista 120 minuutin käsittelyyn.

Urheiluhieronta hinta:

Huom. Olemme nostaneet hintoja 1.4.2022 alkaen.

 • 35 euroa – 30 minuuttia
 • 45 euroa – 45 minuuttia
 • 55 euroa – 60 minuuttia
 • 65 euroa – 75 minuuttia
 • 75 euroa – 90 minuuttia

Sarjakortit – Voit ostaa näitä toimipisteestämme tai verkkokaupastamme.

 • Hieronta 3x60min – 53€ krt (norm. 165€) 159€
 • Hieronta 5x60min – 51€ krt (norm. 275€) 255€
Varaa aika urheiluhierontaan

Urheiluhieronta jaloille ja selkään

Mitä on urheiluhieronta?

Urheiluhieronnan määritelmä on hyvä ymmärtää, sillä käsitykset hoitomuodon ympärillä ovat joskus virheellisiä. Urheiluhierontaa pidetään usein ”kovakouraisena” hierontana, jonka jälkeen paikat ovat kipeinä hierojan moukaroinnista useita päiviä ja keho mustelmilla. Näin ei kuitenkaan ole, eikä hyvä urheiluhieroja koskaan aiheuta asiakkaalle mitään tuskan tuntemuksia. Tämä ei tietenkään tarkoita, että hieronnan aikana ei saattaisi tuntea kipua – hieronta venyttää ja aktivoi hermostoa, joten esimerkiksi lihasjännitysten laukaiseminen voi aiheuttaa hetkellistä kipua. Hyvän hieronnan tunnistaa kuitenkin kehon tuntemuksista urheiluhieronnan jälkeen, eikä niinkään hoidon aikana. Hieronnan jälkeen tulisi olla rentoutunut ja levollisempi olo ja lihaksiston tuntua hyvältä.

Urheiluhieronta on erittäin tavoitteellista ja yksilöllistä hierontaa. Hoidon keskeisenä lähtökohtana on aina hoidettavan henkilön tavoitteet hoidolle. Urheiluhieronnan tavoitteena voi olla:

 • Vammojen tai lihaskireyden ennaltaehkäisy
 • Vammojen tai lihaskireyden hoitaminen
 • Lihasten ja hermoston nopeampi palautuminen liikuntasuorituksen jälkeen sekä niiden välillä

Urheiluhieronnassa lihasta ja hermostoa käsitellään tehokkaasti ja muokkaavasti. Tavoitteena on lihaksiston ja hermoston maksimoiminen urheilu- ja liikuntasuoritukseen. Lisäksi urheiluhieronnalla pyritään varmistamaan kehon saamat hyödyt lihasrasituksesta sekä varmistamaan lihaksiston rentoutuminen suoritusten välillä tai niiden jälkeen.

Urheiluhierojat pyrkivät siis käsittelemään hoidettavan henkilön lihaksistoa ja hermostoa hyödyntämällä erilaisia menetelmiä. Näihin lukeutuvat klassisen hieronnan tekniikat sekä erilaiset venyttävät ja hermostoa ”herättelevät” liikkeet. Esimerkiksi erilaiset taputus- ja tärinämetodit ovat käytössä urheiluhieronnassa, sillä ne luovat sopivaa ärsytystä lihaksistoon ja hermostoon. Lihasta hierotaan usein erilaisilla pitkittäis- ja poikittaisotteilla, joilla varmistetaan juuri syvälaatuinen hieronta sekä lihaksen venyttäminen. Tämänkaltainen käsittely auttaa vilkastamaan lisäksi verenkiertoa että lihasten aineenvaihduntaa, mikä edesauttaa omalta osin lihaksen palautumista urheilusuorituksen jälkeen.

Urheiluhieronnan ja klassisen hieronnan ero

Sopivaa hierontaa etsittäessä voi hoitojen erilaiset nimet mietityttää. Mikä on esimerkiksi urheiluhieronnan ja klassisen hieronnan ero?

Urheiluhieronnan tavoitteet eroavat klassisesta hieronnasta siten, että hoidon aikana kiinnitetään enemmän huomiota lihasten lähtö- ja kiinnittymisalueiden hoitoon. Lisäksi arpikudoksen hoitaminen on isommassa roolissa kuin klassisessa hieronnassa.

Erovaisuuden huomaa hoidon aikana esimerkiksi siitä, että urheiluhieroja usein venyttää ja hoitaa pinnallisia lihaskalvoja hieronnan yhteydessä. Usein tämänkaltaiseen hoitoon käytetään painallus- eli triggerpistehierontatekniikkaa. Urheiluhieronnan aikana tehdään kuitenkin myös paljon klassista hierontaa ja esimerkiksi klassisia hierontatekniikoita hyödynnetään hoidon aikana.

Hyvä urheiluhieroja ymmärtää siis klassisen hieronnan periaatteet, mutta hyödyntää myös juuri urheiluhierontaa varten kehitettyjä hoitomuotoja hoidon aikana. Me pyrimmekin aina varmistamaan asiakkaan kanssa hänen tarvitsemansa hierontamuodon ja varmistamaan, että käsittely on tavoitteellista.

Jos sinulla on hakusessa hyvä urheiluhieroja Turussa, niin löydät hänet varmasti hierojistamme.

Varaa aika urheiluhierojalle Turun toimipisteeseemme

 

Niskan urheiluhieronta

Urheiluhieronnan hyödyt

Urheiluhieronnan vaikutukset ovat moninaiset ja hoitomuodon hyödyt tekevät hieronnasta todella tehokkaan monenlaisille liikkujille.

Urheiluhieronnan avulla voidaan:

 • Lievittää lihas- ja hermostokipua
 • Vähentää lihasjännitystä sekä turvotusta
 • Tehostaa palautumista
 • Lievittää lihasten- ja hermoston stressiä
 • Rentouttaa kehoa kokonaisvaltaisesti

Urheiluhieronnan hyödyt ovat siis erittäin laajamittaiset ja voivat auttaa hyvin erilaisissa tilanteissa.

Koska urheiluhieronta parantaa lihaksiston ja hermoston palautumista, soveltuu urheiluhieronta erilaisten urheilu- ja liikuntasuoritusten väliin tai niiden jälkeiseksi hoitomuodoksi. Näin voidaan tehostaa suoristuksesta palautumista ja valmistaa kehoa tulevaan koitokseen. Urheiluhieronnan hyödyt eivät siis ole pelkästään palauttavia, vaan myös valmistavia. Esimerkiksi harjoituskauden aikana tehty hieronta voi maksimoida harjoittelun hyötyjä ja parantaa lihaksen ja hermoston suorituskykyä.

Toki urheiluhieronta on myös erityisen hyvä apuväline loukkaantumisen jälkeen. Oikeanlainen hieronta voi parantaa esimerkiksi erilaisista venähdyksistä tai revähdyksistä toipumista. Toisaalta taas hieronnan ansiosta johtuva lihaksen ja hermoston rentoutuminen voi ehkäistä rasitusvammoja.

Lisäksi on hyvä muistaa juuri urheiluhieronnan rentouttava ja venyttävä vaikutus. Tämä voi auttaa esimerkiksi kivun hallinnassa todella tehokkaasti. Urheiluhieronta ei ole hyödyllinen vain urheilun- tai liikuntasuorituksen jälkeen, vaan käsittely voi auttaa tehokkaasti myös työperäisiin lihasrasituksiin. Meidän urheiluhierojat Turussa käsittelevät usein esimerkiksi paljon päätteellä istuvia asiakkaita tai heitä, jotka kärsivät erilaisista niska- ja hartiakivuista.

Kenelle urheiluhieronta sopii?

Monesti on ajattelumalleja, joiden mukaan kyseessä olisi vain huippu-urheilijoille soveltuva hierontamuoto. Näin ei kuitenkaan ole, vaan urheiluhieronnan hyödyt voivat sopia kaikenlaisille liikkujille. Nimikettä ei siis pidä pelätä tai ajatella, että et voisi varata urheiluhierontaa vain siksi, että et ole käynyt kauppareissua pidemmällä lenkillä! Urheiluhieronnasta voi siis saada apua niin ammatiksi tai huviksi urheilevat ja hieronta sopii kenelle tahansa, joka haluaa:

 • Lievittää lihas- tai hermostokipua
 • Rentouttaa kehon stressi- ja jännitystiloja
 • Parantaa kehon liikkuvuutta ja yleiskuntoa

Jos olet kiinnostunut urheiluhieronnasta urheilijana, soveltuu hieronta niin palauttavaan, että valmistavaan tarkoitukseen. Muokkaavaa hierontaa ei tietenkään suositella juuri ennen vaativaa urheilusuoritusta. Mutta palauttavaa ja rentouttava hierontaa voidaan tehdä milloin tahansa. Oikeanlaisen urheiluhieronnan soveltuvuudesta voidaan keskustella yhdessä hierojan kanssa. Urheiluhieronta voi auttaa monissa eri lajeissa aina salibandystä jääkiekkoon, joten kuka tahansa urheilija voi hyötyä oikeanlaisesta urheiluhieronnasta.

Toki urheiluhierontaa voi harkita vaikka et ammatiksesi tai niin tosissaan urheilisikaan. Kuten yllä mainittiin, urheiluhieronta on lisäksi todella tehokas stressinlievittäjä ja oikeanlaisella hieronnalla voidaan poistaa ja ehkäistä lihas- ja hermostokipua. Siksi urheiluhieronta voi sopia myös erilaisista kehon jännitystiloista kärsivien hoitoon. Meidän urheiluhieronta Turussa hoitaa ihan jokaisen. Ota siis rohkeasti yhteyttä info@cryostudio.fi ja kysy lisätietoja urheiluhieronnan soveltuvuudesta kohdallasi!

 

Selän urheiluhieronta

Mitä urheiluhieronnan aikana tapahtuu?

Kun saavut CryoStudion urheiluhierojalle Turussa, aloitetaan hoito kartoittamalla tavoitteesi ja toiveesi. Urheiluhieronta voidaan tehdä kokonaisvaltaisesti koko keholle tai se voi olla kohdistettu johonkin tiettyyn alueeseen. Voit esimerkiksi kokeilla jalkojen urheiluhierontaa, jos olet juoksija tai voit hyötyä enemmän niskan alueen urheiluhieronnasta, jos pelaat vaikkapa pallolajeja. Urheiluhieronta soveltuu siis kehon joka osa alueelle ja hoito riippuu aina tarpeistasi.

Tämän lisäksi hieronta voi olla hieman erilaista riippuen siitä, mihin hierontaa pääsääntöisesti käytetään. Onko kyseessä:

 • Lihasta muokkaava hieronta, jolloin käsittely on hieman voimakkaampaa ja hermostoa rasittavampaa.
 • Lihasta rentouttava hieronta, jolloin hyödynnetään lihasta venyttäviä liikkeitä sekä lasketaan hieronnan intensiivisyyttä.
 • Korjaava hieronta esimerkiksi loukkaantumisen jäljiltä, jolloin voimakkuus ja käytetyt hierontamenetelmät riippuvat vammasta.

Urheilijoiden ja aktiivisten liikkujien hieronta riippuu lisäksi harjoituskaudesta. Esimerkiksi ammattilaisen kauden aikana tehtävä urheiluhieronta on tavoitteiltaan hieman erilainen kuin kauteen valmistava hieronta. Juuri hieronnan intensiivisyys voi olla hyvinkin erilainen. Ennen kautta hierontaa käytetään lihaksiston ja hermoston muokkaamiseen eri tavalla kuin kauden aikana. Tällöin pyritetään tehostamaan kehon palautumista.

Ennen hierontaa on siis tärkeä käydä läpi urheiluhieronnan tavoitteet ja toiveet. Tämän jälkeen urheiluhieroja tietää mitä alueita hoidon aikana tulee käsitellä ja minkälaisilla tekniikoilla. Yleisimmät käsiteltävät alueet ovat juuri hartiat, niska, jalat sekä selkä. Liikkuessa nämä alueet joutuvat usein suurimmalle rasituksella ja siksi niiden käsitteleminen on tärkeässä roolissa lihashuollon osalta.

Urheiluhieroja aloittaa hoidon yleensä lihaksistoa lämmittelemällä. Tämä onnistuu eri tavoin ja hieronnassa käytetään tällöin usein venyttäviä liikeratoja. Tämän jälkeen hieronnassa voidaan hyödyntää tavoitteista riippuen joko muokkaavia tai rentouttavia tekniikoita. Urheiluhieronta ei usein ole vain passiivista hierontapöydällä makaamista, vaan kehon eri osia venytetään usein hoidon yhteydessä eri tavoin.

Toinen tehokas hoito mitä tarjoamme Turussa, on myös Cryo-hoito.

Varaa aika urheiluhierontaan

 

Voiko kuka tahansa olla urheiluhieroja?

Kun etsinnässä on hyvä urheiluhieroja, kannattaa aina kiinnittää huomiota asiantuntemuksiin. Urheiluhieroja ei voi olla kuka tahansa hieroja, vaan siihen on olemassa koulutus, joka varmistaa, että urheiluhierojalla on riittävästi ymmärrystä urheiluhieronnasta sekä urheilun vaikutuksesta kehoon. Koulutus antaa hierojille paljon lisää tietämystä ja keinoja toimia urheiluhierojana, joten voit aina kysyä urheiluhierojan ammattitaidosta ennen hierontaa.

Urheiluhierojan tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluu kokonaisvaltainen asiantuntemus. On erityisen tärkeä, että hierojalla on tietoa myös huippu-urheilusta, sillä urheiluhieronnassa on tärkeä ymmärtää esimerkiksi harjoitus- ja kilpailukauden erot ja niiden merkitys lihashuollossa. Urheiluhierojan tulee siis ymmärtää urheilijan arki, jotta tietämystä voi sitten hyödyntää hieronnan tavoitteita asetettaessa. Kokemuksesta on aina hyötyä hieronnassa ja hyvä urheiluhieroja on ehdottomasti valmis oppimaan aina lisää erilaisista urheilulajeista!

Urheiluhierojat ovat siis ammattilaisia hieronnan alalla. Hyvä urheiluhieroja ymmärtää urheilijaa ja hänen kehonsa tarpeita. Näin voidaan varmistaa, että hieronta on mahdollisimman onnistunut ja tukee urheilijan liikuntasuoritusta parhaalla mahdollisella tavalla.

Urheiluhierojistamme molemmat ovat itse urheilleet koko nuoruutensa. Olli Lauren TPS:n ja Nea Koskela RaiFu:n väreissä.

Urheiluhierontaa Turun keskustassa

Kun haussasi on ammattitaitoinen ja osaava urheiluhieroja Turun keskustassa, voit kääntyä meidän puoleemme. CryoStudio tarjoaa urheiluhierontaa moniin eri tarpeisiin, olitpa sitten ammattiurheilija tai vapaa-ajan liikkuja. Hierontamme on aina tavoitteellista ja käymme asiakkaan kanssa läpi hieronnan soveltuvuuden aina yksityiskohtaisesti. Ajanvaraus ei siis vielä varsinaisesti määrittele hoitoasi – voi olla että klassinen hieronta soveltuu sinulle urheiluhierontaa paremmin tai toisinpäin! Kommunikaatio ennen hierontaa ja sen aikana on aina hyvin tärkeä, jotta hierontakokemus on mahdollisimman onnistunut.

Meiltä voi hankkia lisäksi urheiluhieronta lahjakortit. Lahjakortti on oiva idea muistaa lähimmäisiä – urheiluhieronta on rentouttava ja hyödyllinen lahja, joka ilahduttaa taatusti kaikenikäisiä ja –laisia liikkujia. Jos siis haluat ilahduttaa lähimmäistäsi hyödyllisellä ja taatusti tehokkaalla lahjalle, voit ostaa lahjakortin sivuiltamme. Ota rohkeasti yhteyttä mikäli sinulla on kysymyksiä lahjakortteihin liittyen.

Jos lihakset ovat jumissa tai edessä on tiukka harjoituskausi, on urheiluhieronta hyvä tapa tehostaa lihasharjoittelun hyötyjä sekä mahdollistaa lihaksiston ja hermoston nopeampi palautuminen. Ota siis yhteyttä jo tänään ja varaa aika ammattitaitoiseen urheiluhierontaan Turussa!

Jos sinulla on kysyttävää, niin ota yhteyttä: info@cryostudio.fi

Usein kysyttyä

Mistä urheiluhieronnassa on kyse?

Urheiluhieronta on yksi hieronta muodoista, jonka avulla pyritään hoitamaan kehossa ja lihaksistossa esiintyviä ongelmia sekä rentouttamaan kehoa kokonaisvaltaisesti. Urheiluhieronta hyödyntää usein venyttäviä ja painallustekniikkaa hyödyntäviä otteita.

Kenelle urheiluhieronta on tarkoitettu?

Urheiluhieronta ei nimestään huolimatta sovellu vain ammattiurheilijoille, vaan urheiluhieronnasta hyötyvät kaikki. Vaikka urheiluhieronnan avulla voidaankin hoitaa urheiluvammoja sekä edesauttaa palautumista urheilusuorituksen jälkeen, voidaan hoidon avulla käsitellä myös muita kehon jännitys- tai kiputiloja.

Kuinka urheiluhieronta eroaa klassisesta hieronnasta?

Urheiluhieronnassa käytetään klassisen hieronnan otteita, mutta painotus on enemmän lihaksen ja hermoston kiinnityspisteiden käsittelyssä. Lisäksi urheiluhieronta on usein lihasta ja hermostoa venyttävää hierontaa.

Maksaako urheiluhieronta tavallista hierontaa enemmän?

CryoStudiolla urheiluhieronta on aina samanhintainen kuin klassinen hieronta. Esimerkiksi 60 minuutin hieronta maksaa 50 euroa, olipa kyseessä sitten klassinen hieronta tai urheiluhieronta.