Usein kysyttyä

CryoStudio / Usein kysyttyä
Varaa aika
Etusivu » Usein kysyttyä

Cryo-hoito

Mikä on koko kehon huippukylmä?

Koko kehon huippukylmä on ihmiskehon altistamista äärimmäiselle kylmyydelle, useimmiten joko kryohuoneessa tai kapselissa. Huippukylmän tarkoitus on saada aikaan maksimaalinen mahdollisuus nopeampaan ja parempaan palautumiseen vammoista, ja huippukylmästä on myös havaittu positiivisia esteettisiä vaikutuksia iholle. Alun perin termi ’’kylmähoito’’ on peräisin kreikan sanasta Cryo (κρυο) eli kylmä ja sana hoito (θεραπεια) joka tarkoittaa parannusta.

Kylmähoidon myönteiset vaikutukset ovat olleet tiedossa jo satoja vuosia, mutta sen potentiaali on löydetty vasta hiljattain. Hoidossa ihmisen keho altistuu äärimmäisille lämpötiloille, joten tällöin aivot alkavat suojata kehoa hypotermialta ja se tekee niin verisuonia ja lihaksia supistelemalla lähinnä kehon ääreisosissa. Mikä tahansa riski hypotermiasta poistuu aikarajalla, joka on korkeintaan 3 minuuttia. Lyhyellä aikavälillä huippukylmä on havaittu nopeuttavan palautumista vammoista, mutta se on myös parantanut joitakin terveysongelmia.

Onko se turvallista?

Huippukylmä suoritetaan aina hallitussa ympäristössä, sekä henkilökunta tarkkailee aina asiakkaita hoidon aikana. Varmistamme myös aina ennen hoitoa asiakkailta heidän soveltuvuutensa hoitoon. Laitteemme on täyttänyt terveys- ja turvallisuusstandardit kymmenissä maissa, sekä laitteemme on eurooppalaisten normien mukainen.

Miksi käytämme nestemäistä typpeä, onko se haitallista?

Nestemäisessä typessä on useita ominaisuuksia, jotka tekevät siitä täydellisen jäähdytysaineen käytettäväksi kylmähoitoon, eikä siitä ole haittaa. Se auttaa meitä saamaan äärimmäisen alhaisen lämpötilan hyvin nopeasti, ja sen saatavuus on hyvä. Lisäksi nykyiset turvallisuusohjeet ja niiden käytännön soveltaminen tekevät siitä turvallisen käyttää lähes kaikissa tilanteissa. Lisäksi sen varastoiminen on yksinkertaista.

Ennen Cryo-hoitoa

Mitkä riskit liittyvät huippukylmään?

Huippukylmällä on hyvin minimaaliset riskit. Riskit liittyvät yleisimmin henkilöihin, jotka voivat löytää tilansa vasta-aiheiden luettelosta (linkki), ja tällöin emme tietenkään suorita kyseisille henkilöille hoitoa. Riskit, jotka liittyvät kylmälle altistumiselle poistuvat aikarajalla, joka on korkeintaan 3 minuuttia.

Kenen ei tulisi käyttää huippukylmää?

Täältä voit lukea käyttöehdot huippukylmähoitoon.

Ketä voi käyttää huippukylmää?

Huippukylmä sopii kaikille perusterveille ihmisille. Hoito sopii erinomaisesti esimerkiksi urheilijoille lihasten palautumiseen sekä urheiluvammojen hoitoon. Hoito on myös erittäin hyödyllinen kroonista kipua ja tulehdustiloja sairastavalle sekä painonpudotusta ja ihon uudistumista tarvitsevalle. Huippukylmää käytetään myös leikkaussalissa, joka nopeuttaa paranemista ja vähentää kipua ilman kipulääkkeiden haittavaikutuksia. Nuoremmat asiakkaat, 10-18-vuotiaat, voivat käyttää huippukylmää vanhempien suostumuksella.

Onko huippukylmä mukava?

Kyllä. Huippukylmä sisältää kuivan, hyperjäähdytteisen ilman, joka virtaa ihon pinnalle; joten prosessi ei koskaan jäädytä ihon kudoksia, lihaksia tai elimiä. Tuloksena on vain ’’tunne’’ kylmä. Kylmähoito on kuivaa kylmää, jossa ei ole kosteutta ja siedettävä myös niille, jotka eivät ole erityisen kiinnostuneita kylmyydestä.

Cryo-hoitotapahtuma

Mitä puen huippukylmähoitoon?

Me tarjoamme sinulle kuivat tossut jalkojesi suojaksi, sekä lapaset käsiisi. Vaatetuksena alus- tai uima-asu. Kaikki korut, kellot ja ketjut poistetaan. Ajatuksena on altistaa mahdollisimman paljon ihon pintaa niin, että kehon reaktio on optimoitu.

Mitä tapahtuu hoidon aikana?

Kapseli jäähdytetään nestemäisen typen avulla, tavoitteena vähentää asiakkaan ihon pintalämpötilaa 1,5-3 minuutin aikana. Iho reagoi kylmään ja lähettää signaaleja aivoihin, jotka puolestaan käynnistävät kehon säätelytoimintoja ja vapauttavat tulehduksen vastaiset proteiinit sekä endorfiinit verenkiertoon. Vaikutukset alkavat tapahtua juuri sen jälkeen, kun asiakas poistuu kylmähoidosta.

Mitä asiakas tuntee hoidon jälkeen?

Koko kehon huippukylmä vapauttaa elimistössä endorfiineja ja hormoneja, jotka tekevät meidät virkeiksi ja energiseksi. Kylmähoidon voimakkaat vaikutukset kestävät tyypillisesti jopa 6-8 tuntia. Koko kehon huippukylmä voi lievittää kipua nivelissä ja loukkaantuneissa alueissa. Asiakas voi myös tuntea parannuksia lepotilaansa koko kehon huippukylmän jälkeen.

Onko harjoittelu suositeltavaa kylmähoidon jälkeen?

Kyllä, kylmähoidon etuna on se, että kudokset ja lihakset eivät jäädy hoidon aikana.

Pitääkö minun käydä suihkussa ennen tai jälkeen hoidon?

Suihku ei ole tarpeellista ennen kylmähoitoa tai sen jälkeen. Koko prosessi on kuiva eikä tee ihostasi märkää.

Kuinka monta hoitoa tarvitaan optimaalisiin tuloksiin?

Hoidettavan asiakkaan mukaan sen pitäisi aluksi olla peräti 5-10 hoitoa peräkkäin (joka toinen päivä). Tämän ensimmäisen kuormitusjakson jälkeen ylläpitohoitojen tulisi olla vähintään kerran viikossa. Kuitenkin hoidot suunnitellaan aina asiakkaan tarpeiden mukaan.

Muuta kysyttävää Cryo-hoidosta

Mitä jos minulla on aina kylmä tai kylmetyn helposti?

Koska koko kehon huippukylmä tunkeutuu vain ihon pinnalle, lopputuloksena on vain tunne kylmä. Kylmähoito parantaa verenkiertoa koko kehossa ja lisää ruskean rasvan tuotantoa, joten tulevaisuuden kykysi sietää kylmää pitäisi parantua.

Voiko asiakas saada kuumeen koko kehon huippukylmästä?

Kylmähoidon välitön kylmävaikutus nostaa sisäisen kehon lämpötilan vain lyhyeksi ajaksi. Hoito lisää vastustuskykyä, joten altistuminen vilustumiselle tai flunssalle voi vähentyä.

Voivatko klaustrofobiaa (ahtaan tai suljetun paikan kammo) sairastavat käydä kylmähoidossa?

Kyllä. Asiakkaan pää on aina kylmähoitokapselin yläpuolella, ja on alttiina vain huoneenlämpöiselle ilmalle. Asiakas voi kommunikoida kaikkien huoneessa olevien henkilöiden kanssa. Kapselin luukku sulkeutuu vain magneettien avulla, joten se ei voi lukittua. Henkilökunta on aina läsnä hoidon aikana, ja pystyy avaamaan asiakkaalle kapselin oven, jos asiakkaasta siltä tuntuu.

Miten kylmähoitoa voi verrata jääkylpyyn?

Koko kehon huippukylmä aiheuttaa hyvin erilaisen vaikutuksen kehossa kuin jääkylpy. Kylmähoidossa kolme minuuttia äärimmäistä kylmyyttä saavuttaa vain ihon ylimmät kerrokset, jolloin kudokset, lihakset tai elimet eivät jäädy. Jääkylvyssä 15 minuuttia kylmää vettä aiheuttaa veren virtauksen raajoihin, ja johtaa kehon lämpötilan alenemiseen.