Cryo-hoito Turku – Huippukylmähoitoa Turun keskustassa

Varaa aika

Varaa aika Ollille Yliopistonkadulle
Etusivu » Palvelut » Cryo-hoito Turku – Huippukylmähoitoa Turun keskustassa

Vartaloon kohdistettu huippukylmähoito, eli cryo-hoito, on pitkään ollut huippu-urheilijoiden suosiossa vaativien urheilusuoritusten jälkeen. Ei ihme, sillä huippukylmähoito auttaa muun muassa vähentämään erilaisia lihaskipuja sekä nopeuttamaan lihasten palautumista. Mutta hoitomuodolla on monia muitakin positiivisia vaikutuksia niin kehossa, että mielessä ja huippukylmähoitoa on nyt mahdollista nauttia myös paikallisesti. Lue tästä lisää hoitomuodon hyödyistä ja mahdollisista haitoista sekä siitä, kuinka sinäkin voit nauttia cryo-hoidosta Turussa.

Cryo-hoito hinta:

Cryo-hoito: 49€ krt

Sarjakortit – Voit ostaa näitä toimipisteestämme tai verkkokaupastamme.

 • Cryo-hoito 3x – 44€ krt (norm. 147€) 132€
 • Cryo-hoito 5x – 41€ krt (norm. 245€) 205€
 • Cryo-hoito 10x – 36€ krt (norm. 490€) 360€

Cryo-hoidon vaiheet:

 1. Täytät lomakkeen, jossa on hoidon kontraindikaatiot, eli mahdolliset asiat, jotka estävät hoidon tekemisen
 2. Riisut vaatteesi, joko alusvaatteisillesi tai uima-asuun
 3. Puet päällesi kylpytakin, lapaset ja tohvelit
 4. Kylpytakki jätetään kapselin ulkopuolelle, mutta lapaset ja tohvelit jäävät päälle
 5. Astut kapseliin, jonka lämpötilaa aletaan laskemaan aina -110 asteeseen asti
 6. Hoito kestää n. 3min, jonka jälkeen astut kapselista ulos ja voit pukea päällesi
Varaa aika Cryo-hoitoon

Cryo-hoito TurkuMitä cryo-hoito oikein on?

Kylmähoito voi kuulostaa varsin erikoiselta hoitomuodolta ja sitä se kieltämättä tietenkin on äkkiseltään mietittynä. Voiko keho muka oikeasti hyötyä siitä, että paleltaa? Kylmähoito ei tietenkään tarkoita mitään tavallista pakkasessa paleltumisesta ja kylmää on kuitenkin käytettä hoitomuotona jo satoja vuosia, varsinkin kivunlievitykseen, joten sinänsä cryo-hoito ei ole mitenkään erikoinen. Kylmän hyödyistä löytyy esimerkkejä aina Egyptin faaraoiden ajoilta! Nykyään markkinoilla on tälläkin hetkellä runsaasti erilaisia kylmätuotteita, kuten vaikkapa kylmäpusseja. Urheilukisoja seuraavat tietävät, että loukkaantuneella viedään usein heti jääpussia kivun lievittämiseen, joten kylmän hyödyt keholle ovat olleet pitkään tiedossa.

Tässä artikkelissa puhuttavan cryo-hoidon, eli huippukylmähoidon kehittäjänä pidetään japanilaista professoria, T. Yamauchia. Hän kehitteli hoitomuotoa 1970-luvulla Japanissa, josta huippukylmähoito alkoi kantautua muualle maailmaan 1980-luvulla. Suomeen cryo-hoito saapui 2000-luvun alussa ja Suomessakin valmistetaan nykyään todella korkealaatuisia kylmähoitolaitteita. Käyttämämme kapseli on CRYONiQ:n valmistama.

Cryo-hoito voidaan suorittaa niin kylmähoitohuoneessa että kylmähoitolaitteessa. CryoStudiolla on käytettävissä juuri cryo-kylmälaite, joka on avoin kapseli. Asiakas menee hoidon aikana seisomaan kapseliin siten, että pää on kammion ulkopuolella hoidon aikana. Kylmähoidossa laitteen lämpötila lasketaan todella alhaiseksi, jopa -110 asteeseen, jotta kylmähoidon hyödyt saadaan valjastettua. Kyseessä on siis todella äärimmäinen lämpötilan laskeminen, jolla on runsaasti positiivisia vaikutuksia kehoon.

Koska cryo-hoito laskee lämpötilan todella matalaksi, ei hoito kestä kuin muutaman minuutin. Lisäksi asiakas suojautuu tarpeen mukaan kylmältä. Kylmähoitohuoneissa on esimerkiksi välttämätöntä käyttää käsiä, jalkateriä ja korvia suojaavia varusteita, mutta kylmähoitolaite ei monesti vaadi kuin jalkineita ja käsineitä äärihermostojen suojaamiseksi. Lisäksi asiakkaalla voi olla normaalit alusvaatteet tai esimerkiksi uimapuku. Kylmäkaapissa päähän ei kohdisteta lämpötilan laskua. Lisäksi kylmähoitoa on mahdollista antaa paikallisesti – tästä voit lukea lisää alempana.

Kylmähoitokaapin lämpötilan lasku mahdollistuu yleensä nestemäisen typen avulla. Nestemäinen typpi on kuivaa ja kylmää höyryä, joten kylmähoito ei tunnu samalta kuin esimerkiksi avannon kylmä vesi. Tuntemukset hoidon aikana eivät siis ole kovin samankaltaiset kuin avantouinnissa tai vaikka pakkasella ulkona ollessa! Kylmähoito on turvallista ja hoito tehdään aina työntekijän valvonnassa.

 

 

Huippukylmähoidon hyödyt

Kylmän positiivisia vaikutuksia kivunlievitykseen ja erilaisten sairauksien hoitoon on tutkittu laajasti ja menetelmää on hyödynnetty jo vuosisatoja. Cryo-hoidolla onkin todella runsaasti positiivisia vaikutuksia aina kehon verenkierron vilkastumisesta turvotuksen laskuun.

Cryo-hoidon hyödyt ovat muun muassa:

1. Kivunlievitys ja lihaskudoksen nopeampi tervehtyminen
Huippukylmähoito voi auttaa lievittämään lihaskipua ja hoitomuodon on tutkitusti huomattu auttavan muun muassa reuman hoidossa. Kylmähoidolla on lisäksi mahdollista saada apua migreenin hoitoon. Hoito yksinkertaisesti vähentää kehon kiputiloja ja kohentaa hyvänolon hormonien tasoa kehossa.

Kylmähoito nopeuttaa myös lihaskudoksen parantumista, minkä johdosta hoitomuoto on todella tehokas helpottamaan urheilusuorituksen jälkeisiä lihaskipuja ja edesauttamaan lihaksen palautumista. Hoidolla on mahdollista edesauttaa nivelten liikkuvuutta, joten se soveltuu hyvin ahkerasti tai ammatikseen liikkuville.

2. Tulehduksien vähentyminen
Cryo-hoito auttaa lisäksi tehokkaasti vähentämään kehon tulehdustiloja, sillä hoito parantaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa. Kylmähoidon on todettu auttavan muun muassa seuraavien tulehdussairauksien hoidossa: psoriasis, reuma, ja akne.

Lisäksi esimerkiksi jalkojen turvotusta voidaan vähentää kylmähoidon avulla. Tällöin esimerkiksi paljon jaloillaan olevat ammattilaiset voivat saada helpotusta cryo-hoidosta turvotukseen sekä jalkojen särkyyn.

3. Stressin lieventyminen
Hoidon jälkeen moni kokee olonsa paljon virkeämmäksi ja kylmähoidon hyötyjä esimerkiksi stressin ja masennuksen hoidossa onkin tutkittu varsin laajasti. Hoidosta on ollut apua stressinhallinnassa ja esimerkiksi unenlaatu on parantunut säännöllisesti kylmähoidossa käyvillä. Lisäksi maailmalla on tutkittu cryo-hoitoa masennuksen hoitamisessa.

4. Helpottaa painonhallintaa
Yllättävästi cryo-hoidosta on löydetty positiivista vaikutusta jonkin verran myös painonhallinnan osalta. Mitään hurjan laajamittaista näyttöä asiasta ei ole, eikä pelkkä kylmähoito saa kiloja karisemaan, mutta monet säännöllisesti cryo-hoidossa käyvät ovat saaneet apua painonhallintaan.

Taustalla voi olla hoidon rentouttava ja mieltä parantava vaikutus. Totuushan on, että terveellistä ruokavaliota on esimerkiksi helpompi noudattaa, kun takana ovat hyvät yöunet, mieli on virkeä eikä paikkoja koske!

Tämän lisäksi keho joutuu työskentelemään varsin paljon palauttaakseen lämpötilan normaaliksi hoidon aikana sekä sen jälkeen ja tämä prosessi polttaa ylimääräisiä kaloreita. Muutaman minuutin kylmähoito pistää aineenvaihdunnan toden teolla töihin, mikä on hyvä asia painonpudotuksen kannalta. Cryo-hoito voi polttaa jopa 500-800 kaloria.

Tutkimuksia on lisäksi tehty esimerkiksi dementian ja joidenkin syöpien kohdalla. Vaikka näistä ei vielä ole riittävän kattavasti tutkittua tietoa, ovat alustavat testit osoittaneet, että cryo-hoidosta voi olla hyötyä esimerkiksi muistisairauksien hoidossa. Tämä ei ole sattumaa, sillä hoitomuoto laskee kehon tulehdustilaa todella tehokkaasti ja esimerkiksi dementia on usein yhdistetty aivoissa esiintyvään tulehdukseen. Vaikka cryo-hoito ei välttämättä autakaan itse syöpäkasvaimen hoidossa, on kylmähoito todella tehokas lievittämään esimerkiksi sairauteen liittyviä kipuja tai hoidoista johtuvaa pahoinvointia. Toki kaikissa tilanteissa cryo-hoito ei ole kasvaimien kohdalla mahdollista, mutta hoidosta voi olla joillekin potilaille apua.

Huippukylmähoidon hyödyt ovat siis todella moninaiset ja apua voi saada erilaisiin ongelmiin tehokkaasti. Mikä parasta hyödyt pohjautuvat luonnollisiin menetelmiin, joten saat apua esimerkiksi kivunlievitykseen ilman lääkkeiden syöntiä!

Varaa aika Cryo-hoitoon

 

Huippukylmähoito, Turku

Kylmähoito käynnistää kehon omat hoitomenetelmät

Yllä mainitut hyödyt perustuvat siis kehon omiin hoitomenetelmiin. Koska keho altistetaan kylmähoidossa äärimmäiselle kylmyydelle, joka ei ole kehon kannalta normaalia, alkavat kehon erilaiset parantumis- ja palautumismekanismit aktivoitumaan hoidon aikana.

Kylmä laittaa siis kehon puolustusjärjestelmät liikkeelle, verenkierron ohjautuessa esimerkiksi suojaamaan keskivartalon sisäelimiä. Tehostunut verenkierto lisää solujen hapenottokykyä sekä ravintoaineiden liikkumista paikasta toiseen, aineenvaihdunnan vauhdittuessa. Tulehdustilat laskevat ja lihakset rentoutuvat.

Kehossa tapahtuu kylmähoidon aikana myös hormonaalisia muutoksia seuraavanlaisesti:

 • Hyvänolon hormonien, kuten noradrenaalin, dopamiinin ja endorfiinien, tuotanto lisääntyy
 • Stressihormonientasot laskevat
 • Melatoniinin tuotanto lisääntyy

Esimerkiksi juuri melatoniinin lisääntyminen johtaa yleensä siihen, että kylmähoidon jälkeisinä päivinä nukahtaminen on helpompaa ja unenlaatu parempaa. Kuten yllä mainittiin, voi hyvänolon hormonien lisääntyminen kehossa auttaa masennuksesta kärsiviä. Hoitoa kannattaa siis ehdottomasti kokeilla, mikäli kärsit niin fyysisistä, että psyykkisistä ongelmista ja vaivoista.

Kenelle cryo-hoito soveltuu?

Cryo-hoito soveltuu siis monenlaisten ongelmien ja sairauksien hoitoon. Hoidon hyötyjen ansiosta, huippukylmähoitoa on käytetty muun massa näihin vaivoihin:

 • Psoriasis ja muut iho-ongelmat
 • Erilaiset tulehdus- ja nivelsairaudet kuten reuma
 • Päänsärky ja migreeni
 • Urheiluvammat sekä muut lihas- ja nivelrikot loukkaantumisten johdosta

Mikäli siis kärsit näistä ongelmista, voi kylmähoidosta olla sinulle todella suuri apu.

Kylmähoito tuo lievitystä kokonaisvaltaisesti ympäri kehoa ja esimerkiksi huippu-urheilussa sitä hyödynnetään todella laajasti. Urheilijat ja aktiivisesti liikkuvat voivat hyötyä kylmähoidon turvotusta ja tulehduksia vähentävästä vaikutuksesta. Esimerkiksi rankan liikuntasuorituksen jälkeen kehossa on usein lieviä tulehdustiloja, joita voidaan hoitaa cryo-hoidossa. Siksi hoitomuoto soveltuu erilaisten urheilusuoritusten jälkeen palauttavaksi hoidoksi todella hyvin. Urheilumaailmaa ahkerasti seuraavat ovatkin taatusti törmänneet kuviin ammattilaisista kylmäkaapeissa.

Kuten mainittua, cryo-hoidon hyötyihin lukeutuu myös kehon rentoutuminen. Kylmälaitteen hyödyt eivät liity siis vain fyysisten kipujen ja vammojen hoitoon, vaan cryo-hoito soveltuu erinomaisesti myös stressin lieventämiseen ja vaikkapa uniongelmien hoitoon. Kun siis kaipaat hieman piristystä ja rentoutumista arkeesi, kannattaa kokeilla minkälaista apua kylmähoito voi sinulle antaa.

Olipa sinulla kiputiloja kehossa, erilaisia vammoja tai vaivoja, joita haluat hoitaa, tai vain tarve rentoutua, voi cryo-hoito auttaa kehoasi ja mieltäsi voimaan paremmin. Cryo-hoito Turussa onnistuu tiloissamme ammattitaitoisesti ja turvallisesti, joten ei muuta kuin hoitoa kokeilemaan!

Kontraindikaatiot – Mitkä ovat huippukylmähoidon haitat?

Kylmähoidon kontraindikaatiot, eli vasta-aiheet, on tietenkin syytä tietää ja tunnistaa. Vaikka hoito soveltuukin moniin vaivoihin ja perusterveille henkilöille, ei huippukylmähoitoa ole aina mahdollista tehdä.

Cryo-hoitoa ei suositella seuraavissa tilanteissa:

 • Olet raskaana
 • Sairastat vaikeaa verenpainetautia (verenpaine yli 180/100 mmHg)
 • Olet sairastanut akuutin sydäninfarktin viimeisen puolen vuoden aikana
  • (toimita tarvittaessa kardiologin todistus soveltavuudestasi hoitoon)
 • Sinulla on todettu sepelvaltimotauti ja sinulla on rintakipuja (Epästabiili angina pectoris)
 • Sinulla on todettu rytmihäiriöitä
  • (toimita tarvittaessa kardiologin todistus soveltavuudestasi hoitoon)
 • Sinulla on sydämentahdistin
 • Sinulla on jokin muu sydänsairaus, joka aiheuttaa oireita
 • Sinulla on todettu perifeerisessä verenkierrossa valtimoita ahtauttava sairaus
  • (alaraajojen tai yläraajojen ASO-tauti/ateroskleroosi)
 • Sinulla on todettu syvälaskimotukos
  • (tromboflebiitti eli pieni pinnallinen tukos tai suonikohjut eivät ole este hoidolle)
 • Olet sairastanut viimeisen puolen vuoden aikana aivoverenkierron häiriön
  • (toimita tarvittaessa neurologin todistus soveltavuudestasi hoitoon)
 • Sinulla on epilepsia tai hoito ei ole hoitotasapainossa
 • Sinulla on kouristus kohtauksia, joiden syy on epäselvä
 • Sinulla on Raynaud´n syndrooma (valkosormisuus)
 • Sinulla on kuumetta
 • Sinulla on pahanlaatuisia kasvaimia
  • (toimita tarvittaessa lääkärin todistus soveltavuudestasi hoitoon)
 • Sinulla on keuhkojen toimintahäiriö
 • Sinulla on verenvuototauti
  • (toimita tarvittaessa lääkärin todistus soveltavuudestasi hoitoon)
 • Sinulla on vakava anemia (hemoglobiini alle 100 g/l)
 • Sinulla on hoitamaton infektio (tulehdus)
 • Kärsit klaustrofobiasta (ahtaanpaikankammo)
 • Sinulla on todettu kylmäallergia
 • Olet alle 18-vuotias (alle 18-vuotiaat tarvitsevat vanhempien kirjallisen luvan)
 • Sinulla on akuutti munuaisten tai virtsateiden sairaus

Kylmähoitoa ei myöskään suositella, mikäli sinulla on kuumetta tai olet kärsinyt kouristuskohtauksista, joiden syytä ei tiedetä. Erilaisten sairauksien osalta kylmähoidon tarkemmat vasta-aiheet voi selvittää lääkärin kanssa ja keskustella hoidon soveltuvuudesta sinun kohdallasi. Mikäli sinulla on ollenkaan mietteitä hoidon soveltuvuudesta kohdallesi, kannattaa asiasta jutella juuri lääkärin kanssa. Joidenkin yllämainittujen sairauksien kohdalla lääkärit voivat hyväksyä hoidon, mutta tällöin tarvitsemme lääkärin lausunnon, jotta voimme hyväksyä hoidon kohdallasi. Voit ottaa yhteyttä meihin, mikäli sinulla on lisäkysymyksiä ennen hoidon varaamista.

Cryo-hoitomme Turussa ei myöskään sovellu alle 18-vuotiaille ilman vanhempien kirjallista suostumusta.

Cryo-hoito Turussa CryoStudiolla

Kylmähoidon hyödyt ovat siis todella monipuoliset ja sen avulla voidaan hoitaa kehoa hyvin kokonaisvaltaisesti. Voit saada kylmähoidosta apua turvotukseen, kivunlievitykseen, erilaisiin vammoihin ja sairauksiin sekä vähentää hoidon avulla stressiä ja rasitusta. Lisäksi meillä CryoStudiolla onnistuu niin kehon kokonaisvaltainen, että kohdennettu kylmähoito!

Kylmähoito toteutetaan aina ammattilaisen johdolla sekä valvonnassa. Ohjaamme sinut hoidon läpi ja voi kertoa tuntemuksista hoidon aikana, jotta varmistamme turvallisen hoidon. Kylmähoitoon ei tarvitse varautua sen suuremmin, mutta muista että ihon ja hiuksien tulee olla kuivat hoidon aikana. Lisäksi ihossa ja hoidettavalla alueella ei saa olla suuria haavoja tai ihon rikkoutumia.

Itse hoito kestää vain muutamia minuutteja. Kokovartalon kylmähoitokapselissa ollaan siis esimerkiksi uima-asussa tai alusvaatteissa sekä sinulle annettavissa suojajalkineissa. Paikallisen kylmähoidon aikana ei tarvitse kuin paljastaa hoidettavan alueen iho. Kylmähoidon jälkeen olo on usein virkistynyt ja rento.

Suosittelemme sarjakertaista kylmähoitoa, sillä kylmähoidon edut huomaa parhaiten muutamien hoitokertojen avulla. Toki jo yksi kerta on riittävä huomaamaan kylmähoidon hyödyt, mutta todellisen tehon hoidosta saa irti useammalla vierailulla.

Löydät meiltä siis Turusta huippukylmähoitoa edullisesti ja monipuolisesti. Voit lisäksi hankkia lahjakortteja hoitoihimme. Cryo-hoito onkin todella ainutlaatuinen lahja ystävälle tai läheiselle perheenjäsenelle!

Ota rohkeasti yhteyttä info@cryostudio.fi mikäli kaipaat lisätietoja ja varaa aika netistä!

Varaa aika Cryo-hoitoon

 

Usein kysyttyä

Mitä on cryo-hoito?

Cryo tarkoittaa ”kylmää” kreikaksi ja cryo-hoito onkin kehon altistamista kylmähoidolle. Huippukylmähoidon aikana hoidettava alue altistetaan jopa yli -100 asteelle muutaman minuutin ajan. Kylmähoitoa on saatavana paikallisena, että koko keholle annettavana hoitona.

Mihin cryo-hoito auttaa?

Kylmän hyödyt erilaisien sairauksien ja vammojen hoidossa on tiedetty jo pitkään ja huippukylmähoidon avulla on mahdollista muun muassa lievittää kiputiloja, hoitaa erilaisia sairauksia kuten vaikka ihottumia, sekä nopeuttaa lihasten palautumista urheilusuorituksen jälkeen.

Onko cryo-hoito turvallista?

Huippukylmähoito on turvallista kunhan se tehdään ammattilaisten valvonnassa. Vaikka hoito soveltuukin monenlaisiin vaivoihin, niin hoitoa ei voida suorittaa, jos kärsit jostain kontraindikaatiosta. Katso lista sivuiltamme.

Löytyykö cryo-hoitoa Turusta?

Voit tulla kokeilemaan cryo-hoitoa CryoStudiolle Turun keskustaan. Tiloissamme on yksi alueen ainoita huippukylmähoitoja koko vartalolle.

0
  0
  Ostoskori
  Ostoskori on tyhjäTakaisin kauppaan