Klassinen hieronta Turku – Rentoudu ja nauti

Varaa aika

Varaa aika Ollille Yliopistonkadulle
Etusivu » Palvelut » Hieronta » Klassinen hieronta Turku – Rentoudu ja nauti

Kun lihaksia jomottaa ja paikat ovat kireänä, on hieronta hyvä keino rentouttaa kehoa. Erityisesti perinteinen klassinen hieronta soveltuu moniin eri vaivoihin. Meillä CryoStudiolla Turussa voit rentoutua ammattitaitoisen hierojan käsittelyssä. Lue tästä lisää klassisesta hieronnasta sekä sen hyödyistä!

Klassinen hieronta hinta:

Huom. Olemme nostaneet hintoja 1.4.2022 alkaen.

 • 35 euroa – 30 minuuttia
 • 45 euroa – 45 minuuttia
 • 55 euroa – 60 minuuttia
 • 65 euroa – 75 minuuttia
 • 75 euroa – 90 minuuttia

Sarjakortit – Voit ostaa näitä toimipisteestämme tai verkkokaupastamme.

 • Hieronta 3x60min – 53€ krt (norm. 165€) 159€
 • Hieronta 5x60min – 51€ krt (norm. 275€) 255€
Varaa aika klassiseen hierontaan

 

Klassinen hieronta Turku

Mitä on klassinen hieronta?

Moni voi tällä hetkellä miettiä, että mikä ihmeen klassinen hieronta? Eikö kaikki hieronta ole samanlaista? Näin ei todellakaan ole, vaan maailmalta löytyy runsaasti erilaisia hierontatyylejä ja tapoja – onpa monella hierojallakin omanlainen filosofi ja tapa hieroa.

Kuten nimi antaa olettaa, on klassinen hieronta perinteinen hierontatapa ja varsin yleisesti käytetty hierontapa länsimaissa. Kyseessä on siis vanha sekä perinteikäs hoitomuoto, jossa kehon erilaisia pehmeitä kudoksia käsitellään ja muokataan käsintehdyin ottein. Klassisen hieronnan määritelmä kertoo, että hoitomuodon tarkoituksena on aktivoida elimistöä ja lihaksia, jotta niiden omat parantavat mekanismit aktivoituvat ja erilaiset lihas- ja hermoperäiset vaivat paranevat. Hieronta on siis tavoitteellista ja rentouttavaa ja sitä tehdään erilaisten hierontaotteiden avulla.

Klassisen hieronnan otteet koostuvat viidestä perusotteesta, joita ovat:

 • Hankaus – hieroja niin sanotusti hankaa lihaksisto, usein hoidettavaa aluetta hieman venyttäen
 • Sively – sively tehdään usein hankauksen tavoin lihasta ja hermostoa venyttäen ja sivelyn avulla lihaksistoa voidaan lämmittää ja valmistaa muihin otteisiin
 • Pusertelu – hieroja puristaa ja pusertaa lihaksistoa pienin tai suurin liikkein
 • Täristys – suuria lihasryhmiä voidaan niin sanotusti värisyttää, jolloin lihas rentoutuu kevyen liikkeen avulla
 • Taputus – lihaksia ja hermostoa käsitellään kevyin taputteluin

Jokainen hieroja hyödyntää näitä klassisia otteita hieronnan aikana hieman eri tavoin. Valitut menetelmät klassisessa hieronnassa riippuva esimerkiksi hoidettavasta henkilöstä sekä siitä, mitä aluetta hieronnan aikana käsitellään. Klassisen hieronnan tavoite on kuitenkin aina pyrkiä helpottamaan asiakkaan lihaksiston ja hermoston mahdollisia kiputiloja sekä rentouttamaan kehoa kokonaisvaltaisesti.

Klassisen hieronnan otteet soveltuvat kehon kokonaisvaltaiseen hierontaan ja menetelmää voidaan hyödyntää niin yksittäisten alueiden hoitoon, että esimerkiksi kokovartalohierontaan. Klassinen hieronta voidaan siis tehdä esimerkiksi hartioiden alueelle, jolloin voidaan hoitaa vaikka jännityspäänsärkyä, joka voi syntyä kun vietetään aikaa paljon tietokoneella. Klassinen kokovartalohieronta on myöskin suosittu tapa rentouttaa lihaksistoa kokonaisvaltaisesti – tällöin hieronta tapahtuu kirjaimellisesti päästä varpaisiin!

Kokovartalon hyvinvointiin tarjoamme myös tehokasta cryo-hoitoa.

Klassisen hieronnan hyödyt

Hierontaa on eri muodoissa harjoitettu maailmalla jo pitkään. Tämä johtuu pitkälti hieronnan tuomista hyödyistä ja klassisen hieronnan vaikutukset kehoon ovat todella positiivisia sekä kokonaisvaltaisia. Hieronnalla voidaan vaikuttaa kehoon laajasti, mutta tietenkin myös hoitaa hyvinkin yksityiskohtaisia lihas- ja hermosto-ongelmia.

Klassisen hieronnan vaikutukset ovat:

 • Kehon vilkastunut verenkierto. Lihaksen ja hermon stimulointi erilaisen kosketuksen avulla parantaa verenkiertoa.
 • Kehon solujen parantunut hapenottokyky sekä tehostunut ravinteiden kulku. Verenkierto ja hermoston aktivointi hieronnan avulla varmistaa paremman hapen kulun verisuonissa ja kuljettaa eri ravinteita ympäri kehoa.
 • Kuona-aineiden poistuminen lihaksista ja hermosoluista. Klassinen hieronta nopeuttaa kuona-aineiden liikkumista avaamalla verisuonia sekä nopeuttamalla veren puhdistumista.
 • Lihaskudoksen uudistuminen. Edellä mainitut tekijät nopeuttavat myös lihaskudoksen uusiutumista, joten parantuminen vammoista voi olla nopeampaa.
 • Lihasten ja nivelten parempi liikkuvuus. Venyttävät ja rentouttavat liikkeet voivat auttaa edistämään nivelten liikkuvuutta ja lisätä liikeratojen laajuutta.

Edellä mainittujen vaikutusten ansiosta klassisen hieronnan avulla voidaan vähentää kehossa esiintyvää turvotusta, kipua sekä jäykkyyttä. Hieronta on siis erinomainen keino esimerkiksi urheilijoiden palautumisen kannalta sekä erilaisten lihas- ja kudosvammojen parantumisen edistämisessä.

Jos siis kärsit säryistä, kivuista tai erilaisista jäykkyyksistä, kannattaa kokeilla klassista hierontaa. Hieronnan vaikutus on niin kokonaisvaltainen, ettei hierojalle tarvitse tietenkään mennä vain silloin, kun paikkoihin särkee. Klassisen hieronnan tavoitteet voivat olla myös ennaltaehkäiseviä sekä vain yleistä hyvinvointia edistäviä. Säännöllinen hieronta voi siis esimerkiksi verenkiertoa tehostamalla ja kuona-aineita poistamalla varmistaa, että lihasten loukkaantumisherkkyys laskee. Jos haluat käydä hieronnassa aktiivisesti, niin tarjoamme CryoStudiolla mahdollisuuden ostaa sarjakortteja, joilla saat hierontaa edullisesti.

Hieronta ei myöskään rentouta vain kehoa vaan myös mieltä. Ihminen on hyvinkin psykosomaattinen, mikä tarkoittaa sitä, että kehon psyykkiset tunteet voivat helposti heijastua myös kehon toimintoihin ja fysiikkaan sekä toisinpäin. Koska klassinen hieronta rentouttaa kehoa, auttaa se usein rentouttamaan myös mieltä. Siksi esimerkiksi stressin vähentäminen hieronnan avulla on erityisen tehokasta.

Varaa aika klassiseen hierontaan

 

Olkapään hieronta

Kenelle klassinen hieronta sopii?

Koska klassisen hieronnan hyödyt ovat niin monimuotoiset, on hieronnan soveltuvuuskin todella laajamittaista. Tämänkaltainen hieronta soveltuu todella moniin tilanteisiin ja kaikenlaisille ihmisille, minkä johdosta meilläkin tarjotaan klassista hierontaa Turussa ihan kaikille haluaville.

Klassista hierontaa voidaan suositella erityisesti tilanteisiin, joissa:

 • Kärsit erilaisista lihas- tai hermostosäryistä, kuten hartiakivusta
 • Haluat lievitystä migreeniin jälkioireisiin tai jännityspäänsärkyyn
 • Kuntoilet paljon tai urheilut ammatiksesi ja kaipaat nopeampaa palautumista tai apua esimerkiksi lihaskramppeihin
 • Olet parantelemassa jotakin vammaa, kuten vaikkapa venähtänyttä polviniveltä
 • Koet liikeratojesi huonontuneen viime vuosina ja haluat vetreyttää kehoasi
 • Kärsit unettomuudesta tai stressistä
 • Haluat rentoutua ja hemmotella itseäsi

Kiteytettynä voisi sanoa, että klassinen hieronta soveltuu todella monenlaisiin tarpeisiin ja siitä hyötyvät erilaiset ihmiset aina kuntoilijoista elämän pienistä iloista nautiskelijoihin. Olitpa sitten Turun urheilun huipulla tai ihan vaan perusliikuntaa harrastava kansalainen, voi hieronta auttaa sinua palautumaan, valmistautumaan erilaisiin suorituksiin tai parantumaan erilaisista vammoista.

Aina lihaskivut ja –säryt eivät tietenkään johdu urheilusta, vaan klassinen hieronta otteineen voi helpottaa esimerkiksi töistä tai elintavoista johtuvia kolotuksia. Jos seisot paljon työksesi, voi hieronta helpottaa jalkalihasten särkyä. Toisaalta taas paljon istuvat ja tietokoneella työskentelevät kärsivät usein erilaisista alaselkä- ja hartiakivuista, joita voidaan oikeanlaisella hieronnalla lievittää nopeasti ja tehokkaasti.

Vaikka klassinen hieronta onkin loistava hoitomuoto erilaisten kehon ongelmien hoitoon, voi klassiseen hierontaan tulla ihan vain rentoutumaan ja nauttimaan olosta. Säännöllinen hieronta pitää mielen virkeänä ja ennaltaehkäisee myös monia ongelmia, joten kun kaipaat pientä virkistystä, voi hieronta olla mukavaa piristystä arkeen.

Kontraindikaatiot – Milloin klassista hierontaa ei suositella?

Vaikka klassinen hieronta soveltuukin moniin eri tilanteisiin ja erilaisille asiakkaille, on muutamia tilanteita, joissa hieronnasta voisi olla terveydellisesti enemmän haittaa kuin hyötyä. Tällöin puhutaan usein klassisen hieronnan kontraindikaatioista, eli vasta-aiheista, jotka ovat yksinkertaisesti hierontaa estäviä tai rajoittavia tekijöitä. Hierontaa kannattaa esimerkiksi vältellä, mikäli kärsit:

 • Akuutista infektiosta
 • Laskimotukoksesta
 • Pahanlaatuisesta kasvaimesta
 • Verenvuototaudista, eli hemofiliasta
 • Tuoreesta vammasta
 • Erilaisista tyristä

Yllä olevat taudit ja vaivat eivät aina ole suoranainen este hieronnalle, mutta niistä tulee ehdottomasti aina mainita hierojalle.

On hyvä muistaa, että kaikki klassisen hieronnan vasta-aiheet ja esteet eivät välttämättä estä kaikenlaista hierontaa. Esimerkiksi loukkaantunutta polvea ei ole hyvä hieroa, sillä hermot voivat vaurioitua silloin entistä pahemmin. Mutta esimerkiksi polvivamma on harvoin este hartiahieronnalla. Voi myös olla, että esimerkiksi kasvainten osalla hierontaa on hyvä vältellä alueella joissa kasvaimia on, muttei välttämättä kaikkialla kehossa. Toki sitten on myös niitä esteitä, joiden aikana hierontaa ei suositella ollenkaan. Esimerkiksi kovassa kuumeessa ei kannata lähteä hierojalle, vaan hieronta tulee siirtää toiseen ajankohtaan.

Klassisen hieronnan otteiden ei tulisi koskaan aiheuttaa ylitsepääsemätöntä kipua. Toki hieronnan aikana hierojan liikkeet voivat tuntua lihaksessa, mikä on hyvä asia, sillä lihasta venytetään ja hierotaan, jotta verenkierto paranee. Mutta mikäli kipu tuntuu todella pistävältä tai vaikealta sietää, eikä se esimerkiksi lopu hieronnan loputtua, tulee asiasta mainita aina hierojalle. Hieronnan tulee olla tehokasta, muttei koskaan kidutusta!

Hierojalle on siis hyvä mainita yllä mainituista ongelmista sekä kertoa, mikäli kärsit erilaisista ihosairauksista tai sinulla on esimerkiksi sydämentahdistin. Tällöin voidaan varmistaa, että hieronta on turvallista tehdä. Ota rohkeasti yhteyttä CryoStudioon info@cryostudio.fi, mikäli et ole varma soveltuuko klassinen hieronta juuri sinulle!

 

Urheiluhieronta jaloille ja selkään

Klassinen hieronta vai urheiluhieronta?

Olet saattanut hierontoja tutkittaessa huomata myös mainintoja urheiluhieronnasta. Meillä CryoStudiolla Turussa voit nauttia niin urheiluhieronnasta, että klassisesta hieronnasta. Mutta mitkä ovat hierontatapojen erot?

Klassisen hieronnan ja urheiluhieronnan erot näkyvät juuri hierontamenetelmien käytössä. Kun klassisessa hieronnassa hyödynnetään laajasti erilaisia hierontamenetelmiä ja liikkeet kohdistetaan varsin laajasti lihaksistoon, tehdään urheiluhierontaa hieman eri tavoin. Urheiluhieronnassa kiinnitetään laajasti huomiota lihasten lähtö- ja kiinnittymisalueiden sekä arpikudosten hoitoon. Urheiluhieronta tuntuu usein hieman venyttävämmältä, sillä hoidossa hyödynnetään erilaisia venyttäviä liikkeitä sekä käytetään usein painallustekniikkaa.

Klassinen hieronta ja urheiluhieronta eivät kuitenkaan ole mitenkään ihmeellisen kaukana toisistaan ja esimerkiksi klassisen hieronnan otteita käytetään runsaasti urheiluhieronnan aikana. Voisikin sanoa, että klassinen hieronta on monen eri hierontamuodon taustalla ja siksi esimerkiksi urheiluhieronta hyödyntää tämän perinteisen hierontatavan oppeja.

CryoStudiolla voidaan siis tehdä molempia hierontamuotoja, riippuen pitkälti asiakkaan toiveista ja tarpeista. Siitä soveltuuko sinulle juuri klassinen hieronta vai urheiluhieronta voimme keskustella ennen hoidon aloittamista. Ei siis haittaa vaikka varaisit ajan klassiseen hierontaan, ja jos näyttää siltä, että urheiluhieronta toimii ongelmiisi paremmin, niin voimme hyödyntää sen otteita. Molemmat hieronnat ovat samanhintaisia. Toki voit soittaa ja kysyä aina lisää hieronnoistamme ja niiden soveltuvuudesta sinun tarpeisiisi!

Voiko kuka vain tehdä klassista hierontaa?

Klassinen hieronta Turussa CryoStudiolla on aina ammattilaisten tekemää, eikä sinun tulisi koskaan mennä hierojalle, jolta koulutusta ei löydy. Hierojaksi opiskellaan Suomessa erilaisten kurssien ja koulutusten avulla. Hierontaopiskelijat oppivat aina klassisen hieronnan perusteet, jonka lisäksi hierojat usein kouluttautuvat antamaan myös muita erikoishierontoja, kuten vaikkapa urheiluhierontaa. Ammattilaisen tekemä hieronta on aina turvallista ja tehokasta lihasten käsittelyä! Löydät täältä lisää tietoja hierojistamme.

CryoStudion klassinen hieronta Turun toimipisteessä

Kun kaipaat asiantuntevaa ja osaavaa klassista hierontaa Turussa, ota suunnaksi CryoStudio. Meillä onnistuu klassinen hieronta monenlaisiin tarpeisiin ja voimme tarvittaessa myös tehdä urheiluhierontaa. Voimme yhdessä keskustella tarpeistasi ja suunnitella sitten hieronnan sen pohjalta.

Hieronta-aika voidaan käyttää tarpeidesi mukaan jonkin tietyn alueen käsittelyyn tai voimme tehdä klassisen kokovartalohieronnan. Kokovartalohierontaan on tietenkin mukavampi varata aina hieman enemmän aikaa, kun taas esimerkiksi niskan aluetta voidaan käsitellä lyhyemmänkin hieronnan aikana. Keho on kuitenkin todella kokonaisvaltainen, joten monesti esimerkiksi lihassärkyä on helpompi poistaa ja helpottaa kehon kokonaisvaltaisella hieronnalla.

Klassinen hieronta tapahtuu usein asiakkaan maatessa hierontapöydällä, joko mahallaan tai selin. Joskus asiakas voi toki olla istuallaan tai sivuttain, esimerkiksi erilaisten venytysten aikana. Hieronta tehdään aina paljaalle iholle ja tehosteena käytetään usein erilaisia öljyjä tai rasvoja. Kokovartalohieronnassa kehoa voidaan peittää pyyhkeellä tai peitteellä silloin kun tiettyä aluetta ei käsitellä.

Voit varata ajan hierontaan netistä tai ottaa meihin yhteyttä puhelimitse. Huomioi myös, että CryoStudiolle voi hankkia hierontalahjakortteja! Klassinen hieronta onkin hyvä lahja ystävälle tai perheenjäsenelle, joka kaipaa hieman rentoutumista kiireen keskellä.

Ota rohkeasti yhteyttä info@cryostudio.fi, mikäli sinulla on kysyttävää klassisesta hieronnasta CryoStudiolla ja tutustu myös meidän muihin palveluihin!

Varaa aika klassiseen hierontaan

 

Usein kysyttyä

Mitä on klassinen hieronta?

Klassinen hieronta on perinteinen hoitomuoto, jossa lihaksia ja hermostoa käsitellään erilaisin liikkein. Hoidon aikana käytettävät liikkeet ovat: sively, hankaus, pusertelu, tärinä, ravistelu ja taputus. Klassisen hieronnan avulla voidaan aukaista kehon jännitystiloja, helpottaa kipuja ja särkyjä sekä rentouttaa kehoa ja mieltä kokonaisvaltaisesti.

Mikä on klassisen hieronnan ja urheiluhieronnan ero?

Klassinen hieronta soveltuu moniin eri tilanteisiin. Urheiluhieronta hyödyntää klassisen hieronnan otteita, tyylin keskittyessä hieman enemmän lihasten kiinnityspisteisiin sekä palauttavaan hierontaan.

Paljonko klassinen hieronta maksaa?

Klassisen hieronnan hinta vaihtelee hieronnan keston mukaan. CryoStudiolla Turussa voit nauttia tunnin klassisesta hieronnasta hintaan 50€.