Hieronta Turku – Hierontaa ammattitaidolla

Varaa aika
Etusivu » Palvelut » Hieronta

Hieronta on upea tapa hoitaa kehoa ja mieltä kokonaisvaltaisesti. Hieronnan avulla voidaan vilkastuttaa verenkiertoa, nopeuttaa kuona-aineiden poistumista kehosta, edesauttaa lihasten palautumista sekä vilkastuttaa kudosten uusiutumista. Jos siis paikkoja kolottaa ja kaipaat rentoutumista, kokeile hieronnan hyötyjä CryoStudiolla Turun keskustassa!

Hieronta hinta:

 • 32 euroa – 30 minuuttia
 • 40 euroa – 45 minuuttia
 • 50 euroa – 60 minuuttia
 • 60 euroa – 75 minuuttia
 • 65 euroa – 90 minuuttia
 • 75 euroa – 120 minuuttia

Sarjakortit – Voit ostaa näitä toimipisteestämme tai verkkokaupastamme.

 • Hieronta 3x60min – 45€ krt (norm. 150€) 135€
 • Hieronta 5x60min – 43€ krt (norm. 250€) 215€
 • Hieronta 10x60min – 42€ krt (norm. 500€) 420€

Voit varata itsellesi ajan alta nettiajanvarauksen kautta.

Varaa aika hierontaan

 

Hieronta Turku

Mistä hieronnassa on oikein kyse CryoStudiolla Turussa?

Hieronta on hoitomuoto, jonka juuret vievät todella kauas ajassa taaksepäin. Kosketuksen parantava voima on tiedetty jo pitkään ja erilaiset kulttuurit ovat hyödyntäneet hierontaa eri tavoin ja erilaisten ongelmien hoidossa. Jalkojen hieronta, niskan hieronta ja perinteinen rentouttava hieronta ovat kaikki olleet käytössä ympäri maailman jo vuosisatoja. Erilaisia tekniikoita löytyy aina nykypäivänä suositusta urheiluhieronnasta intialaiseen hierontaan. Hierontaa voidaan tehdä eri kehon alueille käsistä varpaisiin ja kaikkeen siltä väliltä.

Hoidon aikana hieroja käsittelee asiakkaan lihaksia ja niveliä erilaisilla hierovilla otteilla. Hierontatapoja on monenlaisia ja hieronnan hyödyt tekevät hoitomuodosta tehokkaan erilaisten ongelmien hoitoon. Voit kokeilla niska-hartia hierontaa tai hyötyä jalkapohja hieronnasta, riippuen siitä minkälaisia tunnetiloja kehossasi on ja mikä paikka kaipaa huomiota.

Mitä sitten voit odottaa hieronnaltamme Turussa? Turkulaiseen tapaan aloitamme tietenkin hoidon pienellä rupattelulla, jonka tarkoituksena on kartoittaa toiveesi ja tavoitteesi hieronnan suhteen. Hieronta tehdään usein hierontapöydällä maaten, paljaalle iholle. Alusvaatteet pidetään päällä ja ei hoidettavia alueita suojataan pyyhkein, jotta olosi on rentoutunut ja mukava. Hieronnan apuna on erilaiset hierontaöljyt, jotka tehostavat liikkeiden vaikutusta ja parantavat hierojan tapaa käsitellä lihaksistoa.

Hierontaa on saatavilla eri kestoisina ja hinnat riippuvat tietenkin aina hoitomuodosta. Hieronta voi kohdistua vain haluamallesi alueelle, kuten vaikkapa olkapäähän tai jalkoihin, hoidon kestäessä puolesta tunnista tuntiin. Myös kokovartalohieronta onnistuu CryoStudiolla ja tällöin hoito kestää yleensä hieman pidempään. Koko kehon hyvinvointiin kannattaa myös kokeilla cryo-hoitoa.

Milloin hierontaan?

Kuka tahansa voi hyötyä hieronnasta, sillä hieronnan hyödyt ovat todella monipuoliset. Tässä muutamia esimerkkejä tilanteista, joissa hieronnasta voi olla sinulle hyötyä:

 • Erilaiset lihaskivut ja –säryt, kuten jännityspäänsärky, migreeni, polvikivut jne. Alueen lihaksiston kohdistuttu hieronta voi vähentää kipua – esimerkiksi käsien hieronta voi vähentää nivelsärkyä sormissa.
 • Erilaiset vammat ja loukkaantumiset. Välilevyn pullistuman hieronta tai penikan hieronta voivat lievittää kipua sekä poistaa vaivan nopeammin. Hieronta voi auttaa myös revähdyksiin ja nivelrikkoihin.
 • Stressi ja unettomuus. Esimerkiksi rentouttava kokovartalohieronta, hartiahieronta tai jalkapohja hieronta voivat laskea stressiä ja jopa parantaa uniongelmia, sillä hierottaessa keho rentoutuu kokonaisvaltaisesti.
 • Urheilusuoritukseen valmistautuminen tai siitä palautuminen. Hieronta on myös tärkeä osa urheilijan arkea ja hieronnalla voidaan varmistaa harjoittelun tehokkuus kauden aikana tai ennen urheilusuoritusta. Hieronta voi lisäksi nopeuttaa palautumista suorituksen jälkeen.

Hierontaan voi siis tulla helpottamaan oireita, tehostamaan urheilusuoritusta tai liikkumista sekä kohentamaan kehon ja mielen yleistä hyvinvointia. Siksi hieronta onkin hoitomuoto, joka soveltuu lähes kaikille. Löydämme varmasti tavat ja keinot, joilla voit nauttia hieronnan vaikutuksista ja hyödyistä.

Hieronta nettiajanvaraus

 

Hieronnan vaikutukset kehossa ovat moninaiset

Hieronnan vaikutukset ovat todella monipuoliset ja ne voidaan jakaa karkeasti kahteen osa-alueeseen:

 • Hieronnan fysiologiset vaikutukset – hieronta lievittää lihasjännitystä sekä kipua, sillä hieronta saa aikaan muutoksia kehossa aivan solutasolla. Siksi erilaisia fysiologisia oireita ja ongelmia, kuten särkyä, voidaan hoitaa hieromalla tehokkaasti ja luonnollisesti. Australialaisessa tutkimuksessa on todettu jo 10 minuutin hieronnan urheilusuorituksen jälkeen vähentävän lihaskipua jopa 30%.
 • Hieronnan psykologiset vaikutukset – hieronta vaikuttaa myös mieleen, sillä hoidon aikana keho rentoutuu ja kosketus saa aikaan hyvänolon hormonien lisääntymisen, jonka johdosta hieronta voi lievittää esimerkiksi stressiä. Hieronta voi rentouttaa, selkeyttää mieltä ja luoda hyvänolon tunnetta kokonaisvaltasesti.

Hieronta on siis erinomainen keino silloin, kun kärsit lihaskivuista ja säryistä. Voit esimerkiksi hoitaa jännityspäänsärkyä hartia-niska hieronnalla tai saada apua liiallisesta istumisesta johtuviin selkäkipuihin selkä hieronnalla. Jos taas kärsit urheiluvammasta, voidaan oikeanlaisella hieronnalla helpottaa niin kipua, että edistää lihaksen ja kudoksen parantumista.

Mutta kuten yltä käy ilmi, hieronnan vaikutukset eivät ole vain fysiologisia. Hieronta vapauttaa kehossa runsaasti hyvän olon hormoneja sekä laskee stressihormoneja, jonka johdosta voit nauttia hieronnan rentouttavista vaikutuksista milloin tahansa. Kun siis kaipaat pientä piristystä päivään, on hieronta todella hyvä keino kohentaa mielialaa!

Alla vielä lisää esimerkkejä siitä, kuinka hieronta vaikuttaa kehossa:

Hieronnan vaikutus lihaskudokseen

Hieronnan tärkein vaikutus on tietenkin juuri lihaskudokseen. Lihaskudosta venytetään eri tavoin hieronnan aikana, mikä mahdollistaa lihaskudoksen eriytymisen toisistaan. Tämä parantaa nesteenkiertoa lihaksessa ja rikkoo mahdollisia haitallisia kiinnikkeitä. Lihaskudos on hieronnan jälkeen elastisempi.

Hieronnan vaikutus lihaskasvuun

Hieronta ei itsessään vahvista tai kasvata lihaskudosta, mutta hieronnan palauttavat vaikutukset voivat edesauttaa muun muassa harjoituskauden aikana. Koska hieronta vauhdittaa lihaksen aineenvaihduntaa sekä poistaa haitallisia kuona-aineita, on lihaskudos rentoutuneempi ja terveellisempi hieronnan jäljiltä. Tämän johdosta muun harjoittelun lihaksia kasvattava vaikutus voidaan maksimoida hieronnan avulla.

Hieronnan vaikutus verenpaineeseen

Hieronnalle on suuri vaikutus verenkieroon ja sen vilkastumiseen. Siksi esimerkiksi hieronnan vaikutusta verenpaineeseen on tutkittu laajasti ja hoidon on huomattu parantavan hierottavan verenpainetta. Koska yleinen verenkierto paranee ja solujen hapenottokyky vilkastuu, voi verenpaine tasaantua. Lisäksi hieronta laskee stressihormonin, eli kortisolin, määrää kehossa, joka edesauttaa verenpaineen tasaantumista.

Hieronnan vaikutus aineenvaihduntaan

Hieronta voi vaikuttaa positiivisesti myös aineenvaihduntaan. Hoidon aikana solujen ja kehon lämpötila nousee johtuen niin käsien liikkumisesta ihon pinnalla, että eri kudoskerrosten hankautumisesta toisiinsa. Lämpö puolestaan avaa valtimoita ja kapilaareja kehossa, vapauttaen solun sisäisiä entsyymejä, jotka puolestaan nostavat solutasolla lämpötilaa. Tämän johdosta aineenvaihdunta vilkastuu ja kuona-aineet poistuvat kehosta nopeammin.

Hieronnan vaikutus rasvakudokseen

Aineenvaihdunnan lisääntyminen, verenkierron parantuminen, kuona-aineiden poistuminen ja solujen lämpötilan kohoaminen ovat kaikki osaltaan auttamassa myös hieronnan vaikutusta rasvakudokseen. Rasvakudos pehmenee ja rikkoontuu hieman hieronnan aikana, minkä johdosta hieronta voi auttaa esimerkiksi selluliitin vähenemiseen.

Hieronnan vaikutus imunestekiertoon

Hieronnan vaikutus imunestekiertoon on myös merkittävä. Imunestekierto on yleensä syypää kehossa esiintyviin turvotuksiin. Siksi hieronta auttaa tehokkaasti laskemaan turvotusta ja imunestekierron vilkastuminen on lisäksi kuona-aineiden poistumisen taustalla. Turvotus on usein monien särkyjenkin taustalla, joten imunestekierron vilkastuminen helpottaa kipua.

 

Urheiluhieronta Turku

Urheiluhieronta tukee lihaksen palautumista

Kun etsinnässäsi on ammattitaitoinen urheiluhieroja Turussa, voit kääntyä CryoStudion puoleen. Urheiluhieronta soveltuu hyvin edistämään esimerkiksi lihasten palautumista sekä edistämään kehon hyvinvointia.

Mutta mitä on urheiluhieronta? Urheiluhieronnan määritelmä on hyvä ymmärtää, sillä monella on virheellisiä ajatuksia tästä hierontamuodosta. Urheiluhieronnan ja klassisen hieronnan erot ovat pääsääntöisesti hierontaotteiden käytössä. Urheiluhieroja hyödyntää erityisesti lihaksistoa ja hermostoa venyttäviä sekä ”herätteleviä” liikkeitä. Lihaksia käsitellään usein erilaisilla pitkittäis- ja poikittaisliikkeillä, joiden avulla mahdollistetaan lihaksen ja hermoston syvälaatuinen käsittely ja lihaksen venyttäminen. Lisäksi yksi suuri urheiluhieronnan ja klassisen hieronnan ero on urheiluhieronnan keskittyminen lihasten lähtö- ja kiinnittymisalueiden hoitoon. Klassinen hieronta on tavallaan kokonaisvaltaisempaa, vaikka sitäkin hyödynnetään usein kohdennetusti.

Urheiluhieronnan tavoitteet ovatkin lihaksiston ja hermoston maksimointi urheilu- ja liikuntasuoritukseen sekä erilaisten vammojen ennaltaehkäisy. Meidän urheiluhieronta Turussa pyrkii aina saavuttamaan asiakkaan omia tavoitteita, jotka voivat olla:

 • Ennaltaehkäiseviä
 • Vammoja tai lihaskireyttä hoitavia
 • Urheilusuorituksesta palautumiseen liittyviä
 • Urheilusuoritukseen valmistavia

Hyvä urheiluhieroja Turussa pyrkii siis ymmärtämään asiakkaan toiveita urheiluhieronnan suhteen, jotta hieronta on varmasti juuri oikea valinta asiakkaan tilanteen huomioiden.

Varaa aika urheiluhierontaan

 

Urheiluhieronta sopii jaloille, hartioille ja koko vartalolle

Urheiluhierontaa voidaan tehdä kehossa kokonaisvaltaisesti. Esimerkiksi jalkojen urheiluhieronta voi auttaa palautumaan juoksulenkeistä. Jaloillaan paljon olevien kannattaa myös kokeilla Normatecin palautushousuja tiloissamme. Palautushousut vähentävät turvotusta, lievittävät kipua ja nopeuttavat nimensä mukaisesti lihaksen palautumista. Housut hierovat jalkoja pumppaavasti, joten niillä on myös kipua lievittävä vaikutus.

Lisäksi urheiluhierontaa voidaan tehdä esimerkiksi käsivarsille tai hoitaa kehoa kokonaisvaltaisesti. Hierontamuoto sopii myös loukkaantumisten jälkihoitoon, joten esimerkiksi olkapää- tai polvi vammojen käsittely urheiluhieronnan avulla voi nopeuttaa tervehtymistä.

Meidän urheiluhieroja voi käsitellä lihasta siis:

 • Muokkaavasti, mikä tarkoittaa että lihasta valmistetaan tuleviin koitoksiin tai pyritään maksimoimaan harjoittelun edut.
 • Rentouttavasti ja venyttävästi, jolloin pyritään lihaksen palautumisen maksimointiin sekä lihasratojen kasvattamiseen.
 • Korjaavasti, esimerkiksi juuri loukkaantumisen jälkeen, nopeuttaen lihasten ja solun omaa korjausprosessia.

Tärkeintä on selvittää urheiluhieronnan tavoitteet kohdallasi ja löytää ne oikeat menetelmät kehon käsittelyyn. Urheiluhieronta alkaa kuitenkin aina lämmittelevästi ja urheiluhieronnan jälkeen olon tulisi olla rentoutunut ja virkistynyt huolimatta siitä, millaisia menetelmiä hoidon aikana on käytetty.

Urheiluhieronnan hyödyt

Urheiluhieronnan hyödyt ovat todella monipuolisia ja hoitomuodon avulla voidaan muun muassa:

 • Laskea lihasten turvotusta sekä poistaa lihasjännitystä
 • Lievittää lihaksissa esiintyvää lihas- ja hermostokipua
 • Vähentää lihaksen ja hermoston stressiä

Urheiluhieronnan vaikutukset johtavat sen kyvystä edistää lihaksen ja hermoston verenkiertoa, kuona-aineiden poistumista ja lihaskudoksen uusiutumista.

Urheiluhieronta pyrkii siis edesauttamaan lihaksen palautumista, liikkuvuutta sekä hyvinvointia. Menetelmä soveltuu erityisesti juuri urheilusuorituksesta palautumiseen, mutta hoidon avulla voidaan myös ennaltaehkäistä erilaisia vammoja. Rentouttava ja muokkaava urheiluhieronta voi siis mahdollistaa lihaksen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin.

Sopiiko urheiluhieronta vain urheilijoille?

Urheiluhieronnan määritelmä ei missään nimessä tarkoita, että hoito olisi vain urheilun ammattilaisille ja hyvä urheiluhieroja tietää urheiluhieronnan hyötyjen olevan ihan kaikkien saatavilla. Hierontamuoto soveltuu tietenkin loistavasti ammattiurheilijoille, mutta hieronnasta voi hyötyä myös muut aktiivisesti liikkuvat. Urheiluhieronnan lihaskipua vähentävä sekä kehoa rentouttava kyky tekee lisäksi hieronnasta hyvän kaikille erilaisista lihaskivuista kärsiville. Meidän urheiluhierojat Turussa ovat hyödyntäneet tekniikkaa ihan kaikenlaisten asiakkaiden hoidossa, joten hierontamuotoa kannattaa rohkeasti kokeilla kohdallasi.

Ammattimainen urheiluhieroja Turun keskustassa

Kun siis kaipaat asiantuntevaa urheiluhierontaa Turussa, ota yhteyttä CryoStudioon. Voimme yhdessä tehdä hoitosuunnitelman ja hyödyntää urheiluhieronnan vaikutukset – olipa ne sitten ammattiurheilun liittyviä tai vain huvikseen urheilevan toiveita.

Meiltä voi lisäksi hankkia urheiluhierontaan lahjakortin. Jos sinulla on siis lähipiirissä paljon urheilua harrastava henkilö, on urheiluhieronta lahjakortti kiva ajatus, joka rentouttaa ja piristää saajaa taatusti!

 

Selän klassinen hieronta

Klassinen hieronta on perinteikäs hierontamenetelmä

CryoStudiolla onnistuu myös klassinen hieronta Turussa. Klassinen hieronta on perinteikäs hoitomuoto, jonka avulla lihaksia voidaan rentouttaa ja jännitystiloja poistaa tehokkaasti.

Mitä on klassinen hieronta?

Mikä on klassisen hieronnan määritelmä? Klassinen hieronta tarkoittaa kehon pehmeiden kudosten, kuten lihasten käsittelyä ja muokkaamista käsintehdyin liikkein. Klassisen hieronnan pyrkimys on aktivoida lihaksia ja kehoa tavalla, joka pistää kehon omat parantavat mekanismit liikkeelle. Klassisen hieronnan perusteet pohjautuvat viiden perusotteen käyttöön. Näitä ovat hankaus, sively, pusertelu, täristys ja taputus. Hieroja hyödyntää eri otteita riippuen hieman hoidettavasta alueesta sekä hieronnan tarpeesta. Klassiset hieronta otteet ovat pohjana monessa muussakin hieronnassa, kuten esimerkiksi urheiluhieronnassa.

Klassista hierontaa voidaan suorittaa todella laajasti. Klassinen vartalohieronta käsittelee koko vartalon kerralla, mutta otteita ja tekniikoita voi hyödyntää myös jonkin tietyn ongelman hoitoon. Esimerkiksi meidän klassinen hieronta Turussa voi auttaa jännityspäänsäryn tai olkapään vaivojen hoidossa.

Varaa aika klassiseen hierontaan

 

Klassisen hieronnan vaikutukset

Klassinen hieronta soveltuu siis todella monelle ja hieronnan hyödyt ovat monimuotoiset. Klassisen hieronnan hyötyihin kuuluvat muun muassa:

 • Verenkierron vilkastuminen
 • Solutason parantunut hapenottokyky ja ravinteiden kulku
 • Kuona-aineiden liikkuminen pois lihaksista
 • Lihaskudoksen uusiutumisen vilkastuminen
 • Nivelten parantunut liikkuvuus

Klassisen hieronnan avulla voidaan siis vaikuttaa onnistuneesti kehon kiputilojen ja jäykkyyden vähentymiseen sekä ennaltaehkäisyyn. Tämän lisäksi hieronta vapauttaa kehossa hyvänolon hormoneja, jonka johdosta olo on usein todella rentoutunut hieronnan jälkeen.

Klassista hierontaa kannattaa siis kokeilla, mikäli kärsit erilaisista lihas- tai hermostokivuista tai perinteisestä stressistä. Lisäksi klassisen hieronnan vaikutukset ovat positiivisia silloin, kun olet parantelemassa lihas- tai nivelvammaa tai koet, että haluat parantaa yleistä liikkuvuuttasi ja vetreystilaasi.

Klassisen hieronnan kontraindikaatiot

Entäpä sitten klassisen hieronnan kontraindikaatiot, eli vasta-aiheet? Soveltuuko hieronta kaikille? On olemassa joitakin hierontaa estäviä tai rajoittavia tekijöitä, jotka on hyvä huomioida ennen kuin varaat ajan klassiseen hierontaan.

Klassisen hieronnan vasta-aiheet estävät hieronnan silloin, kun kärsit akuutista infektiosta, joistakin sairauksista kuten verenvuototaudista, erilaisista tyristä tai kasvaimista sekä laskimotukoksesta. Lisäksi hierontaa tulee aina vältellä kuumeessa, eikä juuri loukkaantunutta lihasta tai niveltä tulisi hieroa. Mikäli olet epävarma hieronnan soveltuvuudesta, ole rohkeasti yhteydessä meihin tai sinua hoitavaan lääkäriin.

Klassinen hieronta vai urheiluhieronta?

Klassisen hieronnan ja urheiluhieronnan erot ovat varsin teknilliset, mutta ne on kuitenkin hyvä ymmärtää. Urheiluhieronta ei sovellu vain urheilijoille, vaan sen tavoitteellinen ja lihasta korjaava ja muokkaava hieronta voivat auttaa monissa eri vaivoissa. Klassisesta hieronnasta urheiluhieronta eroaa siten, että siinä usein venytetään lihasta enemmän ja käsittely kohdistuu lihaksen kiinnityspisteisiin. Urheiluhieronta kuitenkin hyödyntää klassisen hieronnan periaatteita sekä otteita.

Jos mietit onko klassinen hieronta vai urheiluhieronta sinulle sopivampi hierontamuoto, voidaan asiaa pohtia yhdessä vastaanotollamme Turussa. Meidän urheiluhieronnan ja klassisen hieronnan hinta on sama ja voit valita ajanvarauksen yhteydessä vain ajan hierontaan, jonka aluksi sitten voimme käydä läpi tarpeitasi ja valita sinulle sopivimmat hierontatekniikat. Ota siis rohkeasti yhteyttä ja järjestetään sinulle soveltuva klassinen hieronta Turussa CryoStudiolla!

Kuinka toimia hieronnan jälkeen?

Vaikka olo hieronnan jälkeen onkin usein rentoutunut ja hyvä, on olemassa asioita, jotka on hyvä ottaa huomioon hoidon jälkeen. Tässä muutamia tärkeimpiä vinkkejä sekä tietoiskuja siihen, mitä voi olla odotettavissa, kun käyt hieronnassamme Turussa.

Mitä jos hieronnan jälkeen huimaa tai on huono olo?

Hieronta on todella tehokas keino pistää verenkierto liikkeellä ja esimerkiksi niskan hieronta voi yhtäkkiä saada veren kiertämään aivoissa paljon paremmin. Tämän johdosta on mahdollista, että hieronnan jälkeen huimaa hieman ja siihen auttaa vähän aikaa paikallaan istuminen ja esimerkiksi veden juonti. Myös hieronnan jälkeinen huono olo on mahdollista juuri lisääntyneen verenkierron johdosta. Huonon olo ja huimauksen tulisi kuitenkin mennä melko nopeasti ohi ja mikäli olo jatkuu pitkään tai on todella häiritsevä, ota yhteyttä lääkäriin.

Entä jos hieronnan jälkeen on kipeä olo?

Hieronnan jälkeinen kipu voi olla normaalia ja tietynlainen arkuus hoidetulla alueella on varsin normaalia. Mikäli lihaksien kipu on kuitenkin erittäin pistävää ja kipu on erityisen pahaa, kannattaa oloa kuunnella tarkasti. Mikäli hieronnan jälkeen on kipeä olo niin pahasti, että joudut ottamaan lääkkeitä tai et voi liikkua normaalisti, ota yhteyttä hierojaan ja lääkäriin. Hieronnan aikana on myös tärkeä kertoa hierojalle tuntemuksista ja varsinkin siitä, jos kipu tuntuu todella pahalta.

Voinko mennä hieronnan jälkeen salille?

Hieronta tukee kehon palautumista ja joskus esimerkiksi urheiluhieronta voi olla lihaksistoa hyvinkin muokkaavaa hierontaa. Siksi ei kannata suunnata hieronnan jälkeen salille tai muuallekaan kuntoilemaan. Kuntoilu hieronnan jälkeen voi altistaa loukkaantumisille ja esimerkiksi salille meno hieronnan jälkeen voi pyyhkiä pois hieronnan hyödyt. Käy siis mieluummin salilla tai kuntoilemassa vasta seuraavaa päivänä ja varaa aikaa lepoon hieronnan jälkeen.

Voinko mennä hieronnan jälkeen saunaan?

Hieronnan jälkeen voi mennä saunaan normaalisti. Sauna voi rentouttaa kehoa ja mieltä entisestään, joten voit jopa nauttia saunomisesta enemmän kuin normaalisti!

Milloin uudestaan hierontaan?

Tarjoamme hierontaa Turun tiloissamme monipuolisesti ja aina tarpeesi huomioiden. Juuri hierontavälien tiheys riippuu paljolti tarpeistasi sekä tavoitteista. Hierontaa voidaan tehdä melko tiheäänkin tahtiin, varsinkin ammattiurheilijoiden kohdalla, mutta väliin voi jättää useamman viikonkin, mikäli siltä tuntuu. Oikeasta hierontavälistä kannattaa siis keskustella hoidon yhteydessä. Jos käyt hieronnassa usein, niin kannattaa ehdottomasti ostaa sarjakortti hierontaan.

Mitä muuta on hyvä tehdä hieronnan jälkeen?

Koska hieronta vaikuttaa todella positiivisesti aineenvaihduntaan, kannattaa hieronnan jälkeen juoda runsaasti vettä. Hieronta pistää nesteet liikkeelle, joten muutama lasillinen vettä hieronnan jälkeen tekee todella hyvää keholle ja mielelle!

Hieronnan kontraindikaatiot

Hieronnan vasta-aiheet, eli kontraindikaatiot, ovat erilaisia esteitä hieronnalle. Vaikka hieronnasta onkin apua moniin ongelmiin ja vaivoihin, on olemassa joukko tilanteita, joissa hieronnasta voi olla enemmän vahinkoja kehon hyvinvoinnin kannalta. Tärkeimmät hieronnan kontraindikaatiot ovat:

 • Kuume tai erittäin hankala flunssa
 • Akuutti infektio, eli tulehdus missä tahansa kehossa
 • Akuutti vamma kuten murtuma tai nivelrikko
 • Erittäin paha ihorikko tai iho-ongelma
 • Erilaiset sairaudet kuten syöpä, sydämen vajaatoiminta tai laskimotulppa
 • Humalatila tai krapula

Ihan kaikki yllä mainitut hieronnan vasta-aiheet eivät välttämättä estä hierontaa täysin, vaan ne voivat rajoittaa esimerkiksi hoidettavaa aluetta. Esimerkiksi jalkapohja hieronta on mahdollista vaikka kärsisitkin akuutista olkapäävammasta. Lisäksi vammojen hoito hieronnalla kannattaa aloittaa heti akuutin vaiheen jälkeen, sillä loukkaantuneen lihaksen ja nivelen kevyt käsittely voi edesauttaa vammasta parantumista. Vamman laajuus ja vakavuus vaikuttaa aina tietysti oikeanlaiseen hoitoon, mutta siitä kannattaa keskustella niin lääkärin, että hierojan kanssa hoitosuunnitelmaa laadittaessa.

Myöskin jotkin muut yllä mainitut hieronnan vasta-aiheet eivät ole täydellinen este hieronnalle. Esimerkiksi vaikkapa jalkojen ihottumat eivät ole este selän hieronnalle.

Mahdolliset hieronnan esteet voi käydä läpi lääkärin kanssa. Tällöin voit keskustella hieronnan soveltuvuudesta esimerkiksi silloin, kun sairastat syöpää. Voi olla, ettei lääkäri näe estettä hieronnalle ja voit jopa saada apua hieronnasta syöpähoidon aiheuttamiin kipuihin. Ota siis rohkeasti yhteyttä omaan lääkäriisi erilaisten sairauksien osalta.

Hierontalahjakortti piristämään arkea

Pistä hyvä kiertämään ja anna läheisellesi lahjaksi hierontalahjakortti. CryoStudion hierontalahjakortti voi ilahduttaa vaikkapa nuorta urheilijaa tai aktiiviliikkujaa, joka kaipaa apua lihashuoltoon. Hieronta on rentouttava ja hyödyllinen lahjaidea – ilahduta siis lähimmäistäsi juhlan yhteydessä lahjakortilla! Lisätietoja lahjakortista löydät täältä.

Laadukasta ja ammattitaitoista hierontaa Turussa CryoStudiolla

Kun kaipaat apua lihaskipuihin, vammoihin tai haluat vain pientä virkistystä päivääsi, löydät laadukasta hierontaa Turun keskustassa CryoStudiolla. Meillä onnistuvat erilaiset hieronnat aina urheiluhieronnasta klassiseen hierontaan. Olipa haussasi sitten mobilisoiva hieronta, rintalihasten hieronta tai rentouttava hieronta, voimme löytyy sinulle soveltuvan hoitomuodon ja mahdollistaa, että pääset tavoitteisiisi hieronnan avulla. Pidä myös silmällä tarjoamaamme opiskelijahierontaa.

Hieronnan hinnat löytyvät tästä ja voit lisäksi varata ajan suoraan netistä. Mikäli sinulla on kysymyksiä hieronnasta tai muista palveluistamme, ota rohkeasti yhteyttä info@cryostudio.fi!

Käytössämme on nettiajanvaraus, jonka kautta saat itsellesi nopeasti ajan hierontaan sekä muihin palveluihimme.

Varaa aika hierontaan

 

Usein kysyttyä

Millaista hierontaa saat CryoStudiolta?

CryoStudiolla Turussa onnistuu niin perinteikäs klassinen hieronta, että urheiluhieronta. Molemmat hieronnat sopivat moniin eri tarpeisiin ja hieronnan avulla voidaan hoitaa muun muassa lihasjännitystä tai –särkyä. Sopivat hieronta tekniikat valitaan aina asiakkaan tarpeiden ja tavoitteiden mukaan.

Kenelle hieronta sopii?

Hieronta on hyvä hoitomuoto monenlaisiin ongelmiin. Hieronta voi auttaa poistamaan lihas- tai hermostokipua, nopeuttamaan palautumista esimerkiksi urheilusuorituksen jälkeen sekä rentouttamaan kireystiloja. Hieronnalla on lisäksi tutkitusti mieltä virkistävä vaikutus!

Kuinka paljon hieronta maksaa?

Hieronnan hinta riippuu aina hieronnan kestosta. CryoStudiolla esimerkiksi tunnin hieronta maksaa 50 euroa.

Kuinka pitkään hieronta kestää?

Saat laadukasta hierontaa tarpeidesi mukaan ja hieronnan kesto riippuukin hoidon tarpeistasi. Olkapäiden käsittelevää hierontaa voi tehdä 30 minuutin hieronnassa, mutta esimerkiksi kokovartalohieronta vaatii pidemmän session. CryoStudion hieronnat kestää 30, 45, 60, 75, 90 tai 120 minuuttia.