NormaTec® palautushousut – edistää palautumista ja verenkiertoa

Varaa aika
Etusivu » Palvelut » NormaTec® palautushousut – edistää palautumista ja verenkiertoa

NormaTec logo

NormaTec® palautushousut ovat ilmanpaineella toimivat kompressiohousut. Niiden avulla jalkojen palautumista voidaan nopeuttaa tehostamalla aineenvaihduntaa. Palautushousut luovat jalkojen lihaksistoon liikehdintää ja painetta, joka tehostaa lihasten luonnollisia liikeratoja ja auttavat kiihdyttämään esimerkiksi nesteiden ja maitohappojen poistumista. Housut ovat laajasti käytetty niin lääketieteessä, että huippu- ja aktiiviurheilussa.

Alta löydät lisätietoja housujen toiminnasta ja käytön hyödyistä juuri lihasten palautumisen, parantuneen verenkierron sekä kiputilojen alenemisen osalta. Lisäksi saat lisätietoja palveluistamme sekä palautushousujen hinnoista.

NormaTec® hinta:

 • NormaTec® 30min 20€
 • NormaTec® 60min 35€

Sarjakortit – Voit ostaa näitä toimipisteestämme tai verkkokaupastamme.

 • NormaTec® 3x – 17€ krt (norm. 60€) 51€
 • NormaTec® 5x – 16€ krt (norm. 100€) 80€
 • NormaTec® 10x – 15€ krt (norm. 200€) 150€

NormaTecin hinta päivävuokrauksen osalta on 140 euroa tai tarjouksen mukaan. Ota rohkeasti yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen info@cryostudio.fi.

Varaa aika NormaTec® palautushousuihin

NormaTec palautushousut

Miten NormaTec® palautushousut toimivat?

Palautushousut

NormaTecin taustalla on lääkäri ja bioinsinööri Laura F. Jacobs, joka huomasi aaltoilevan paineeseen perustuvan hieronnan hyödyt verenkiertoon ja lihasten palautumiseen. Teknologia kehitettiin alun perin juuri erilaisten verisuoni- ja verenkiertohäiriöiden hoitoon, mutta sen hyödyt huomattiin pian myös huippu-urheilun parissa ja nykyään monet tunnetut lajinsa huiput vannovat palautushousujen nimeen. Esimerkiksi Philadelphia Flyersilla on NormaTecin palautumishuone.

NormaTecin teknologiaa on vuosien saatossa hiottu ja kehitetty parempaan suuntaan, varmistaen tuotteiden maksimaalisen tehokkuuden. Innovatiivinen teknologia on patentoitu ja sen tehokkuus perustuu lukuisiin tutkimuksiin. NormaTecin tehokkuudesta kertovatkin lukuisat lääketieteelliset julkaisut, joissa on todettu NormaTecin tuotteiden parantavan lihaksen verenkiertoa ja palautumista. NormaTecin housut eivät ole ainut teknologiaa hyödyntävä tuote, vaan yhtiöltä on tuotteita muun muassa käsivarsiin. Lisäksi käyttäjien omat kokemukset ovat varmistaneet yhtiön tuotteiden vankan suosion.

Palautushousuja käytetään niin, että asiakas pukee palautushousut jalkaansa, molempien jalkojen ollessa omassa lahkeessaan. Hoidon käynnistyttyä housujen sensorit mukautuvat ensin käyttäjän jalkoihin ja lihaksistoon, jotta painelu ja stimulointi tapahtuu kunkin käyttäjän kohdalla juuri oikeissa paikoissa. Housut soveltuvat siis hyvin erilaisiin jalkoihin, eikä niiden käyttö ole epämiellyttävää olitpa sitten pitkä tai lyhyt.

NormaTec laite

Housuissa on eri vahvuuksia, joten ilmanpaine valitaan juuri sinun tarpeisiisi sopivaksi. Painehousut ovat lisäksi jaettu muutamaan eri osioon, jotka hierovat ja stimuloivat lihaksistoa hieman erilaisessa tahdissa, varmistaen maksimaalisen hyödyn painehieronnalle. Tunne hoidon aikana on verrattavissa rentouttavaan hierontaan, eikä se satu tai tunnu epämiellyttävältä.

NormaTecin kokemuksia löytyy runsaasti niin olympiatason urheilijoilta, että ihan tavallisilta kansalaisiltakin. Tuotteet ovat laajassa käytössä muun muassa koripallossa, jääkiekossa, maratonjuoksussa sekä muissa yleisurheilulajeissa. Lisäksi housuja käytetään myös lääketieteellisiin tarkoituksiin, esimerkiksi juuri verenkiertohäiriöiden hoitamiseen. Housujen suosio perustuu sen vaikutuksiin, sillä painehousujen avulla voidaan:

 • Nopeuttaa lihaksen palautumista erilaisen ja -tasoisen urheilu- tai liikuntasuorituksen jälkeen.
 • Parantaa hoidetun alueen verenkiertoa.
 • Vähentää eri syistä johtuvaa lihaskipua ja –jäykkyyttä.

NormaTecin palautushousut voivat tuoda helpotusta todella moniin ongelmiin.

 

Jalkojen palautuminen

Jalkojen palautuminen – NormaTecin tieteellisesti tutkittu teknologia

Jalkojen huono palautuminen on monen urheilijan ja kuntoilijan ongelma. Raskaan suorituksen jälkeen keho tarvitsee aikaa palautumiseen ja oikeanlainen palautuminen onkin tärkeää urheilusuorituksen hyötyjen kannalta. Jalkojen hidas palautuminen voi tehdä esimerkiksi seuraavasta suorituksesta heikompaa ja johtaa muun muassa urheiluvammoihin. NormaTecin palautushousut ovatkin tehokas keino, miten saada jalat palautumaan urheilusuorituksen jälkeen.

Tutkittu tehokkuus perustuu NormaTecin kompressio-ominaisuuksiin. Housut ovat jaettu useaan eri osa-alueeseen, joista jokainen kohdentaa jalkoihin painetta vuoronperään erilaisissa sarjoissa. Tämä sykkivä paine hieroo jalan eri osa-alueita kevyesti, nopeuttaen jalkojen palautusta veronkiertoa lisäämällä sekä haitallisia maitohappoja poistamalla. Pumppausmekanismi toimii lisäksi siten, että se mahdollistaa nesteiden liikkumisen poispäin kohti ylävartaloa. Verenkiertoa vilkastetaan siis varmistamalla pumppaus nilkoista ylöspäin. Tämä mahdollistaa lihaksen rentoutumisen, sillä maitohapot ja muut kuljetetaan pois lepoa tarvitsevalta alueelta, eikä niinkään vain vatvota nesteitä paikasta toiseen. Ero on suuri esimerkiksi kompressiosukkiin verrattuna, jotka voivat joskus aiheuttaa sen, että nesteet niin sanotusti jämähtävät paikalleen.

Tutkimuksissa onkin todettu, että juuri NormaTecin painejärjestelmä tekee jalkojen palautumisesta tehokasta. Kyseessä ei ole ihan tavallinen hierova järjestelmä, vaan laite aaltoilee noudattaen lihasten omaa palautumisjärjestelmää. NormaTecin housujen mekanismi jäljittelee lihaksen omaa palautumismekanismia seuraavien kolmen vaiheen avulla:

 • Lihaksen sykkivä liike, eli niin sanottu pulsing vaihe – tällöin laitteen sensorit luovat lihaksistoon sykehtivää painetta, joka mahdollistaa muun muassa nesteiden liikkumisen solutasolla ja hermostoa kevyesti stimuloimalla.
 • Lihaksen toiminnan asteittaiset muutokset niin sanotussa gradients vaiheessa – paine ei kohdista koko jalkaan kerralla, vaan liike maksimoi nesteiden liikkumisen haluttuun suuntaan, eli poispäin jaloista.
 • Lihaksen rentouttaminen, eli niin sanottu distal release vaihe – paine vapautetaan hoidetulta alueelta mahdollisimman nopeasti, jotta lihaksella on aikaa rentoutua riittävästi paineiden vaihteluiden välillä.

Jalkojen palautuminen siis tapahtuu lihaksen omia palautusmekanismeja nopeuttamalla. Jalkojen palautuminen nopeutuu, sillä paineellinen hieronta antaa lihaksille aikaa rentoutua maksimaalisen suorituksen jälkeen. Teknologian avulla verenkierto jalkojen alueella nopeutuu, tulehdustilat vähenevät huomattavasti ja jalkojen kipuilu suorituksen jälkeen laskee.

Housujen tehokkuudesta kertoo muun muassa se, että maratoonarit Deena Kastor ja Meb Keflezighi vannovat NormaTecin nimeen. Jos siis jalkojen palautuminen juoksun jälkeen tuntuu hitaalta, voi NormaTecin housuista olla apua. Toki hyödyt eivät ole vain juoksijoille, vaan palauttava hoito voi helpottaa erilaisten urheilusuoritusten jälkeen. Jos sinun jalat palautuvat hitaasti urheilusuorituksen jälkeen, voi apua löytyä juuri palautushousuista. Teknologia on todella turvallinen, sillä paineen tehokkuutta voi vaihdella tarpeidesi mukaan.

Palaudu tehokkaasti treenistä - Varaa aika NormaTec -hoitoon täältä

 

Jalkojen verenkierron parantaminen

Jalkojen verenkierron parantaminen NormaTec® housujen avulla

NormaTecin teknologia kehitettiin alun perin auttamaan verenkiertohäiriöitä. Ei siis ole ihme, että palautushousut ovat tehokas keino saada apua jalkojen veronkiertoon. Housujen tehokkuus saada jalkojen verenkierto paremmaksi perustuu lihaksen turvalliseen stimulointiin.

Jalkojen huono verenkierto voi aiheuttaa monenlaisia ongelmia. Heikko verenkierto voi kieliä jopa valtimosairaudesta tai erilaisista verisuonitulehduksellisista sairauksista. Heikon verenkierron seurauksena jalat voivat palella ja aiheuttaa kivun tunnetta esimerkiksi liikuntasuorituksen yhteydessä. Jalkojen hidas palautuminen tai kipuilu esimerkiksi juoksulenkin jälkeen voi kieliä huonosta ääreisverenkierrosta. Pitkään jatkuva heikko verenkierto jaloissa voi lisäksi johtaa muun muassa:

 • suonikohjuihin
 • punaisiin läiskiin jaloissa
 • jalkojen kuivuuteen ja kutinaan
 • jatkuviin kramppeihin

Jalkojen verenkierron parantaminen on siis erittäin tärkeää. Verenkierron vilkastuttaminen nopeuttaa nesteiden poistumista jalkojen alueelta, lievittää kiputiloja ja parantaa jalkojen hapenottokykyä. Kaikki ovat tärkeitä niin kuntoilusuorituksen tehostamisen kannalta, että yleisen terveys- ja vireystason osalta.

NormaTecin palautushousut ovat yksi keino, mikä auttaa jalkojen verenkiertoon. Palautushousujen hierova ja pumppaava liikehdintä kohdistaa juuri oikeanlaista painetta jalkoihin. Tämä vilkastuttaa jalkojen verenkiertoa stimuloimalla lihaksia sekä pumppaamalla nestettä poispäin jaloista, kohti sydäntä. Koska painehousut sisältävät erilaisia voimakkuuksia, voi käyttäjä valita juuri hänen tarpeisiinsa sopivan pumppauksen. Mikä parasta, jos jalat ovat heikon verenkierron takia turvoksissa, laskee pumppaava liike tätä turvotusta ja housut mukautuvat jalkojen turvotuksen laskemiseen – tehokkuus ei siis vähene vaikka turvotus nopeasti laskeekin.

Erityisen tehokkaaksi NormaTecin palautushousut tekee juuri niiden pumppaava liike sekä pumppauksen oikeaoppinen suunta. Vääränlainen hieronta ja stimulointi voi nimittäin kuljettaa jalkojen nesteet niin sanotusti väärään suuntaan, eli kohti nilkkoja. Housujen pumppaava liike etenee kuitenkin juuri nilkoista kohti polvia ja reisiä, liikuttaen ylimääräistä nestettä poispäin jaloista. Jalkojen verenkierto paranee siis nopeuttamalla verenkiertoa niin jalkoihin, että sieltä pois.

Jalan verenkierron parantaminen voi auttaa aktiiviurheilijoita suorituksen jälkeen kohentamalla jalkojen hidasta palautumista, mutta verenkierron parantaminen jaloissa auttaa myös muitakin. Apua painehousuista voivat saada muun muassa:

 • Ikäihmiset, joiden verenkierto heikkenee normaalisti iän karttuessa.
 • Lymfaa sekä erilaisia verenkiertohäiriöitä sairastavat.
 • Ammatikseen paljon seisovia.

 

Paranna jalkojen verenkiertoa tehokkaasti - Varaa aika NormaTec -hoitoon täältä

 

Lihaskivut ja -säryt

Jalkojen lihaskivut ja -säryt vähenevät palautushousuilla

NormaTecin palautushousut ovat erityisen tehokkaat hoitamaan erinäisiä lihaskipuja ja -särkyjä. Lihaskivut jaloissa erityisesti aktiivisen urheilusuorituksen jälkeen ovat varsin yleisiä. Lihaskipu jaloissa treenin jälkeen ei myöskään ole mitenkään vaarallista, vaan kyseessä on normaali ilmiö. Kun lihasta kuormitetaan lihaskuntoharjoittelun yhteydessä kohdistuu lihassoluun voimakasta venytystä. Tämä lisää kasvutekijöiden määrää ja johtaa usein mekaaniseen ylikuormitukseen, jossa lihassolu voi kirjaimellisesti repeytyä. Kyseessä ei kuitenkaan ole mikään vaarallinen asia, vaan se on lihasvoiman ja kasvun kannalta välttämätöntä. Kipeät jalat treenin jälkeen ovat siis usein merkki lihaskasvusta.

Kun näitä kudosvaurioita sitten ilmestyy lihaksistoon, alkaa jokaisen keho korjata niitä. Tällöin usein tulehdussolujen määrä kehossa kasvaa, mikä näkyy jalkojen kipuna ja turvotuksena. Useinhan juuri onkin, että jalkojen särky ja turvotus ilmenee vasta treenin jälkeen, usein jopa vasta seuraavana päivänä. Tämä johtuu siitä, että lihaksen eri rakenteet paranevat hieman eri tavoin. Siksi lihaskipu jaloissa voi ilmetä muutamiakin päiviä urheilusuorituksen jälkeen.

Vaikka lihaskipu jalassa onkin varsin normaalia, voi kipeät jalat treenien jälkeen hoitaa esimerkiksi juuri NormaTecin palautushousuilla. Koska lihaskivut ja jumit ovat seurausta tulehdustilasta, voidaan parantumista ja palautumista nopeuttaa juuri verenkiertoa parantamalla. Painehousujen sykemäinen hieronta vauhdittaa verenkiertoa ja lihaksen hapenottokykyä. Tämä nopeuttaa lihaskudoksen omaa parantumista ja poistaa jalkojen kiputiloja todella tehokkaasti.

Yksi syy, miksi NormaTecin palautushousut lievittävät jalkojen lihaskipua on housujen kyky rentouttaa lihaskudosta liikkeen avulla. Lihaskudoksen rentoutuminen on tärkeä juuri tulehdustilan vähentämisen kannalta. Jalkojen kipu ja jäykkyys itse asiassa kaipaavat usein kevyttä liikettä parantuakseen, vaikkei liikkeelle lähtö kovan treenin jälkeen oikein houkutakaan. Painehousut tarjoavat juuri sopivasti liikettä jäykkään ja kipeään lihakseen. Voit olla rentona samalla, kun paine pitää lihaksen lievässä, sykkivässä liikkeessä. Tämä helpottaa lihaksen rentoutumista ja siten poistaa kiputiloja.

Jos jalat ovat kipeät treenistä, kannattaa ehdottomasti harkita palautushousuja. Varsinkin jos harjoittelusi on lihaksistoa kuormittavaa ja kasvattavaa, mahdollistaa NormaTecin housut paremman palautumisen ja siten tehokkaamman harjoittelun. Housujen säännöllinen käyttö mahdollistaa vaativammankin kuntoharjoittelun ilman riskiä lihaksien rikkoutumista. Esimerkiksi moni NFL-joukkue käyttää nykyään NormaTecin teknologiaa säännöllisesti osana harjoituskautta.

Olipa lihakivut jaloissa seurausta rankasta treenaamisesta tai heikosta verenkierrosta, kannattaa painehousujen kokeileminen. Housujen käyttö on turvallista, sillä paineen voi säädellä juuri sinulle sopivaksi.

NormaTecin kotisivut: https://www.normatecrecovery.com/

Kokeile NormaTecin palautushousuja CryoStudiolla Turussa

NormaTecin palautushousuja voi kokeilla turvallisesti sekä tutustua housujen positiivisiin vaikutuksiin CryoStudiolla.

Ota rohkeasti yhteyttä info@cryostudio.fi, mikäli haluat lisätietoja palautushousuista ja hoidon soveltuvuudesta sinulle. Olemme aina auttamassa sinua housujen käytössä ja opastamme niiden käyttöön myös vuokrauksen yhteydessä.

Hoida lihaskipuja ja -särkyjä tehokkaasti - Varaa aika NormaTec -hoitoon täältä

 

Usein kysyttyä

Kuinka NormaTecin palautushousut toimivat?

NormaTecin palautushousut nopeuttavat jalkojen aineenvaihduntaa luomalla ilmanpaineen avulla liikehdintää ja painetta jalkoihin. Housun sensorit mukautuvat käyttäjän jalkoihin ja stimuloivat sitten verenkiertoa alueittain. NormaTecin palautushousut tuntuvat hieman kuin hieronnalta.

Mihin NormaTecin palautushousut auttavat?

NormaTecin palautushousut tehostavat aineenvaihduntaa ja kiihdyttävät nesteiden ja maitohappojen poistumista lihaksistosta. Palautushousujen hyötyjä ja vaikutusta kehoon on tutkittu laajalti ja niiden on todistettu vähentävän turvotusta, parantavan verenkiertoa, alentavan lihassärkyä sekä nopeuttavan lihasten palautumista muun muassa urheilusuorituksen jälkeen.

Kuka voi käyttää NormaTecin palautushousuja?

Palautushousut sopivat kaikille, jotka kärsivät erilaisista lihaskivuista ja joiden jalkoja vaivaa turvotus tai huono verenkierto. NormaTecin teknologia on erityisesti suunnattu urheilijoille, sillä palautushousut nopeuttavat palautumista urheilusuorituksen jälkeen.

Missä voin kokeilla NormaTecin palautushousuja Turussa?

Voit kokeilla Normatecin palautushousuja edullisesti CryoStudiolla. Sinun on mahdollista kokeilla housuja tiloissamme tai vuokrata housut päiväkäyttöön!