Kuppaus Turku – vanha kansanparannuskeino

Varaa aika
Etusivu » Palvelut » Kuppaus Turku – vanha kansanparannuskeino

Kuppaus on vanha ja testattu kansanparannuskeino, jota on hyödynnetty erilaisiin vaivoihin jo tuhansia vuosia. Kuppauksen terveysvaikutukset ovat moninaiset, joita sinun on mahdollista kokeilla Turussa toimipisteessämme ammattilaisen hoidossa.

Kuppauksen juuret ulottuvat useiden vuosituhansien päähän. Eri kulttuureissa ja maissa on erilaisia tapoja harjoittaa kuppausta. Kuppausta on harjoitettu niin perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä, että antiikin Kreikassa. Nykyäänkin kuppauksen hyödyt ovat tunnettu maailmanlaajuisesti ja erilaisia hoitomuotoja on monia. Hoitoa hyödynnetään erilaisissa sairauksissa, mutta myös huippu-urheilussa.

Suomessa kuppauksen harjoittamisesta on mainintaa jopa 1400-luvulta asti. Kuppaus on pitkään kulkenut yhdessä suomalaisten toisen perinteen, eli saunomisen kanssa. Hoitomuoto on vahvasti liitetty kehon kokonaisvaltaiseen puhdistautumiseen.

Meillä voit kokeilla Turussa tehokasta kuivakuppausta (ei verta).

Kuppaus hinta:

 • Kuppaus 30€ krt

Sarjakortit – Voit ostaa näitä toimipisteestämme tai verkkokaupastamme.

 • Kuppaus 3x – 28€ krt (norm. 90€) 84€
 • Kuppaus 5x – 27€ krt (norm. 150€) 135€
 • Kuppaus 10x – 25€ krt (norm. 300€) 250€
Varaa aika kuppaukseen tästä

 

Kuppaus hoito

Mistä kuppauksessa on kyse?

Kuppaus pohjautuu humoraaliopin ajattelutapaan, jossa kehon tasapainoon ja hyvinvointiin vaikuttavat kehon erilaiset nesteen, kuten veri. Kun kehossa esiintyy erilaisia ongelmia, pyritään tätä nestetasapainoa palauttamaan kuppauksella, jossa kudosten kipuilua vähennetään vapauttamalla nesteitä ja poistamalla kehosta myrkyllisiä aineita. Lisäksi nykyään kuppauksen vaikutukset yhdistetään vahvasti niin sanottuihin ärsytyshoitoihin, joiden hyödyt syntyvät hoidon aiheuttamasta kipuärsytyksestä, joka vapauttaa elimistössä endorfiineja ja täten aiheuttavat hyvän olon tunnetta. Kuppauksen yhteydessä tapahtuva imu poistaa lisäksi kuona-aineita pintaverenkierrosta todella tehokkaasti.

Kuppaus välineet ovat pitkälti pysyneet samankaltaisina vuosien saatossa. Hoito tehdään joko lasisilla imukupeilla tai muovisilla sarvilla, joiden päästä löytyy kuminen imupallo. Kuppausta voidaan tehdä joko:

 • Märkäkuppauksena, jolloin imuvaiheiden välissä kupattavaan kehoon tehdään reikiä niin, että veri pääsee valumaan pois.
 • Kuivakuppauksena (meidän hoitomuoto), jolloin haavoja ei tehdä, vaan kehoa vain hierotaan ja nesteitä laitetaan liikkeelle kuppien avulla.

Meillä hoito on aina kuivakuppausta. Kuivakuppaus on turvallinen ja tehokas keino, joka soveltuu monenlaisiin ongelmiin.

Mihin kuppaus auttaa?

Kuppausta on harjoitettu ympäri maailman jo pitkään erilaisten vaivojen ja sairauksien hoidossa. Hoidossa keskitytään kehon akupisteisiin, jonka johdosta kuppauksen terveysvaikutukset ovat tehokkaat muun muassa näiden vaivojen hoidossa:

 • Ruuansulatusongelmat
 • Iho-ongelmat, kuten psoriasis ja akne
 • Lihaskivut ja erilaiset säryt, kuten migreeni tai reuma

Kuppausta voi näiden lisäksi harkita helpottamaan myös vaikkapa tupakoinnin lopettamisesta aiheutuvia vierotusoireita tai univaikeuksia. Kuppaus rentouttaa ja puhdistaa kehoa, joten siitä voi olla apua moniin erilaisiin ongelmiin.

Kuppauksen hyödyt ovat:

 • Parantunut verenkierto
 • Haitallisten kuona-aineiden poistuminen kehosta
 • Parantunut solutason hapenottokyky
 • Lihaskudoksen rentoutuminen

Hoidon aikana kehossa vapautuu runsaasti endorfiineja, jotka toimivat morfiininkaltaisesti. Kehon kivunlievitys siis tehostuu ja siksi olo kuppauksen jälkeen on usein todella virkistynyt.

Varaa aika kuppaukseen tästä

 

Kuppauksen tekeminen

Kuppaus – kuinka hoito tehdään?

Hoito tehdään siis imukuppien avulla, jotka laitetaan paljaalle iholle hoidettaville alueille. Kuppauksen kesto on riippuu hieman hoidosta, mutta yleensä hoitoaika on noin 15 minuuttia.

Kuppaus aloitetaan hieronnalla, jotta kehon veronkierto saadaan aktivoitua ja kuona-aineet liikkeelle. Iholle levitetään lisäksi usein öljyä. Kuppien laitto taas riippuu hieman käytettävistä kuppausvälineistä. Lasista kuppauskuppia liikutellaan iholla ja niissä käytetään usein nopeasti liekkiä, jonka jälkeen ne kiinnitetään välittömästi ihon akupisteisiin. Kuuman kupin sisälle syntyy tyhjiö kupin pinnan viiletessä, joka johtaa ihohuokosten laajentumiseen. Iho kohoaa ja venyy, laajentaen ihosolut. Tämä kiihdyttää verenkiertoa ja saa ihon usein punoittamaan. Lisäksi verta voi kertyä jonkin verran ihon pintaan.

Nykyään kuppaus välineet ovat usein kuitenkin muovisia, joissa kupin sisälle muodostuva tyhjiä saadaan aikaan kumisten imukuppien ansiosta (meidän käyttämät välineet). Lopputulos on kuitenkin sama, eli ihohuokoset laajenevat ja verenkierto nopeutuu.

Kuivakuppauksessa kupit jätetään ihoon muutamiksi minuuteiksi, jonka jälkeen ne poistetaan ja iho pyyhitään puhtaaksi. Iholle voidaan tarvittaessa levittää hoitava voide tehostamaan hoitoa. Kuten aiemmin todettua, käytettävien kuppien määrä vaihtelee hieman hoidettavasta alueesta sekä siitä onko kyseessä ensimmäinen kerta.

Meidän kuppaus Turussa on siis kuivakuppausta ja tapahtuu kuten yllä on kuvailtu muovisilla kupeilla. Märkäkuppauksessa kupattavalle alueella tehdään hoidon aikana pieniä reikiä, jotka saavat veren nousemaan pintaan ja ihon vuotamaan. Tällöin kuppauksen aikana menetetään siis usein jonkin verran verta.

Kuppaamista kannattaa tehdä useammassa jaksossa, kuitenkin niin että hoitokertojen väliin jätetään riittävästi aikaa. Sopiva väli riippuu aina hoidettavasta henkilöstä sekä kuppauksen halutuista tuloksista.

Kuppaus on erittäin tehokas hoitomuoto yhdistettynä hierontaan.

 

Kuppauksen jäljet

Jättääkö kuppaus jälkiä kehoon?

Kuppauksen jäljet voivat tietenkin mietityttää monia. Mikäli olet nähnyt kuvia kuppauksesta, varsinkin juuri märkäkuppauksesta, voi hoitomuoto näyttää varsin hurjalta. Ammattilaisen tekemä kuppaus on kuitenkin aina turvallista, eivätkä kuppauskupit tai –haavat jätä pysyviä jälkiä kehoon.

On kuitenkin hyvä pitää mielessä, että aivan kuppauksen jälkeen iho voi punoittaa ja kuppauskuppien kohdissa voi näkyä kupin jättämät jäljet. Punertavat tai tummat läiskät eivät ole vaarallisia tai pysyviä, vaan niiden tulisi hävitä muutamassa päivässä. Kuppauksen jäljet muistuttavat hieman mustelmia, mutta kyseessä ei ole mikään hoidon ”rankkuudesta” kertova jälki, vaan ihosta vapautuvien aineiden nouseminen pintaan sekä pintaverenkierron muuttuminen.

Onko kuppaus turvallista?

Kuppauksen terveysvaikutukset ovat siis moninaiset ja hoidosta voi saada apua moniin ongelmiin. Mutta on tärkeä tietenkin ymmärtää myös kuppauksen mahdolliset haitat ja riskit ennen hoitoa. Kuppauksen riskit voi minimoida hyödyntämällä ammattilaisten palveluja – suurimmat ongelmat nimittäin johtuvat huonoista kuppausvälineistä tai huolimattomasta hygieniasta. Toimipisteestämme löytyy kuitenkin asiantuntevia kuppaajia, joten voit olla luottavainen hoidon turvallisuuden suhteen.

Kuppauksen haitat ovat siis ammattilaisen tekemän hoidon osalta varsin olemattomat. Lisäksi juuri kuivakuppaus on usein parempi hoitomuoto monelle. On kuitenkin hyvä keskustella hoidosta lääkärin tai kuppaajan kanssa, mikäli sinulla vakavia terveysongelmia ja esimerkiksi huimausta tai sydänoireita. Lisäksi hoitoa ei kannata tehdä, mikäli hoidettava alue on tulehtunut tai rikkinäinen. Tällöin hoitoa kannattaa siirtää kunnes ihoalue on parantunut.

Kuten todettua, kuppauksen jälkeen ihon kannattaa antaa levätä ja ihon paranemista seurata.

Kuppauksen aikana tai sen jälkeen ei yleensä esiinny kipua. Toki jokaisen kipuherkkyys on hieman erilainen. Hoidon aikana kannattaa rohkeasti kertoa mitä tuntemuksia kehossa on, jotta voidaan varmistaa hoidon tehokkuus ja mielekkyys kohdallasi.

Kenelle kuppaus soveltuu?

Kuppaus on tehokas hoitomuoto, jonka hyödyt voivat auttaa erilaisissa vaivoissa. Kuppausta kannattaa ehdottomasti harkita, jos kärsit kivuista tai erilaisista hormonaalisista ongelmista. Varsinkin urheilijat ovat löytäneet kuppauksen viime vuosina ja hoitomuotoa ovat käyttäneet monet olympiatasonurheilijat, kuten vaikkapa Michael Phelps. Kuppauksen hyödyt sopivat kaikenlaisille liikkujille, sillä hoito parantaa verenkiertoa ja rentouttaa lihaksistoa.

Kuppauksen hinnasto on meillä edullinen ja mahdollistaa erilaisten hoitojen kokeilun. Kuppauksen yhteyteen voi lisäksi liittää muitakin hoitomuotoja. Ota siis rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää kuppauksesta: info@cryostudio.fi

Varaa aika kuppaukseen tästä

 

Usein kysyttyä

Sopiiko kuppaus kaikille?

Kuppaus ei välttämättä sovi kaikille ja varsinkaan märkäkuppausta ei suositella erilaisista verenkiertohäiriöistä kärsiville. Meidän tekemä kuivakuppaus on kuitenkin hyvin turvallinen hoitomuoto ja soveltuu monenlaisille asiakkaille. Keskustele kuppauksesta lääkärisi kanssa, mikäli sinulla on vakavia terveysongelmia.

Mitä eroa on verikuppauksella ja kuivakuppauksella?

Kuppaus voidaan tehdä niin sanottuna märkä- eli verikuppauksena tai kuivakuppauksena. Kuivakuppauksessa kehoon ei tehdä haavoja vaan kehon nesteet laitetaan liikkeelle hieronnan ja imukuppien avulla. Verikuppauksessa ihoon tehdään reikiä, joista veri pääsee valumaan pois.

Mihin kuppaus auttaa?

Kuppauksella on monipuolisia terveysvaikutuksia, sillä se parantaa verenkiertoa, poistaa haitallisia kuona-aineita, parantaa solujen hapenottokykyä ja rentouttaa lihaskudosta. Kuppaus voi auttaa muun muassa lihaskipuihin ja särkyihin, ruuansulatusongelmiin sekä erilaisiin iho-ongelmiin.

Jääkö kuppauksesta jälkiä ihoon?

Aivan kuppauksen jälkeen hoidettava alue voi punoittaa ja kuppauskuppien jäljet ovat usein näkyvissä. Tummat läiskät ja punertavat jäljet eivät ole kuitenkaan vaarallisia ja ne haalenevat usein muutamassa päivässä.